Kultura
13. KAZALIŠNO LJETO U VIROVITICI

Večeras osječko
“Sumnjivo lice”
Objavljeno 24. lipnja, 2016.

U organizaciji kazališta Virovitica i suorganizaciji Turističke zajednice grada Virovitice od 11. lipnja do 3. srpnja održava se 13. Virovitičko kazališno ljeto. Predstave se odigravaju u kazalištu i u bivšem Domu Hrvatske vojske (ljetna terasa), a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Do sada je odigrano pet predstava, a posljednja je bila u Kazalištu Virovitica, gdje je Gradsko kazalište Požega odigralo komediju Josipa Kozarca “Tuna Bunjavilo”.

Do kraja Kazališnog ljeta bit će još zanimljivih nastupa. Tako će večeras (petak, 24. lipnja) u 21 sat u virovitičkom Kazalištu HNK Osijek odigrati predstavu Branislava Nušića Sumnjivo lice, u subotu, 25. lipnja, od 21 sat, na terasi bivšeg Doma HV-a Kerekesh teatar odigrat će predstavu Jana Kerekeša “Krtice”, a 26. lipnja (nedjelja) u 21 sat na istom mjestu Hrvatski dom Vukovar odigrat će komad Nine Horvat “Dok nas smrt ne rastavi”.

Posljednje dvije predstave 13. Virovitičkog kazališnog ljeta bit će sljedećeg mjeseca, i to 1. srpnja u Kazalištu od 21 sat, gdje će zajedničkim snagama Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Joze Ivakića Vinkovci odigrati dobro poznatu predstavu Zoltana Egressya “Nećeš, razbojniče”, a ovogodišnje Ljeto zatvorit će 3. srpnja (nedjelja) u 19 sati u Kazalištu Virovitica premijera predstave Silvije Šesto “Palac sim, palac tam” u izvedbi naravno domaćina Kazališta Virovitica. V. Grgurić

Ovogodišnje Ljeto zatvorit će 3. srpnja premijera predstave “Palac sim, palac tam”

ANSAMBL PREDSTAVA

U komediji Branislava Nušića Sumnjivo lice koju je režirala gošća Olja Đorđević igra gotovo kompletan ansambl drame HNK Osijek - Aleksandar Bogdanović, Tatjana Bertok Zupković, Ivana Soldo Čabraja, Vladimir Tintor, Miroslav Čabraja, Duško Modrinić, Aljoša Čepl, Mario Rade, Davor Panić, Anita Schmidt, Zorislav Štark i Mislav Šimić.

Možda ste propustili...

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike