Novosti
SUSRET NA MOSTU

Grabar-Kitarović i
Vučić neće u Vukovar
Objavljeno 19. lipnja, 2016.

Susret predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i srbijanskog premijera Aleksandra Vučića najavljen je za ponedjeljak, 20. lipnja, i na tlu Hrvatske i u Srbiji. Suprotno prvobitnim najavama, neće biti posjeta gradu Vukovaru.

Naime, na službenoj web-stranici Ureda Predsjednice Republike Hrvatske navodi se kako će do susreta dvoje državnika doći na mostu između Erduta i Bogojeva (granični prijelaz Erdut) prije čega će Grabar-Kitarović položiti vijenac i zapaliti svijeću kod Spomenika palim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Policijske postaje Dalj. Prijepodne će hrvatska predsjednica i Vučić provesti na istoku Hrvatske gdje će, u Dalju, razgledati stalni postav izložbe o životu i djelu znanstvenika Milutina Milankovića, u njegovoj rodnoj kući. Uslijedit će sastanak hrvatske predsjednice i srbijanskog premijera s predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Poslijepodnevne sate dvoje državnika provest će u Srbiji, u Vojvodini. Prema najavama iz Ureda predsjednice RH, riječ je o posjetu mjestu Tavankut, gdje će zajedno obići galeriju prve kolonije naive u tehnici slame, u Domu kulture Matija Gubec. Potom je predviđen sastanak s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji, a nakon toga Grabar-Kitarović i Vučić održat će sastanak u Subotici, pri čemu se spominje i potpisivanje deklaracije.S.B.

Možda ste propustili...

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O STANJU LJUDSKIH PRAVA ZA 2023.

Amnesty: Hrvatska i dalje nasilno vraća migrante i ograničava pobačaj

U IPSOSU VRLO ZADOVOLJNI ODRAĐENIM

Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora

Najčitanije iz rubrike