Regija
UDRUGE PROIZIŠLE IZ DOMOVINSKOG RATA

Dan žena braniteljica iz cijele Hrvatske 4. lipnja u Vinkovcima
Objavljeno 30. svibnja, 2016.

VUKOVAR – Republika Hrvatska još uvijek traga za 933 nestala hrvatska branitelja i civila, stoga još jednom podsjećamo i pozivamo građane koji imaju bilo kakve informacije o nestalim osobama da to mogu dojaviti na anonimni broj telefona 072-111-111 – rekla je predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Milić sudjelujući na Danima otvorenih vrata udruga u Vukovaru, u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH.

Sjedište te udruge na nacionalnoj razini je u Vukovaru, uz trenutačnih 11 županijskih podružnica diljem RH. Udruga provodi humanitarne akcije, organizira psihološku pomoć svojim članovima, razne edukativne radionice, sportske i druge susrete. Također, posebno izdvajaju, posljednjih devet godina, mimohod “Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga”, koji udruga organizira u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 20. studenoga. Vukovarcima je rad Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara predstavio predsjednik Franjo Šoljić rekavši da se, uz obilježavanje svih manifestacija i obljetnica vezanih uz branitelje i Domovinski rat, bave i brojnim humanitarnim akcijama.

– U okviru udruge održavamo radionice na kojima izrađujemo razne rukotvorine s kojima sudjelujemo na sajmovima, organiziramo okrugle stolove, kao i Festival domoljubne poezije. Često nas ne doživljavaju kao sudionice Domovinskoga rata, često smo zakinute... Trudimo se, želimo pokazati da nas ima i da radimo – rekla je predsjednica vukovarskog ogranka Udruge “Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije” Irena Đuđar. Najavila je i da će 4. lipnja u Vinkovcima prvi put organizirati Dan žena braniteljica, sudionica Domovinskoga rata iz cijele Hrvatske.

Na predstavljanju udruga iz Domovinskog rata uvodno se obratio zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuvši važnost udruga za zajednicu u kojoj djeluju.

– Podržavamo ovakve inicijative jer se branitelji u hrvatskom društvu često prikazuju u negativnom svjetlu. No oni itekako pridonose razvoju društva, ne samo radom udruga nego i u raznim drugim sferama, od gospodarstva do sporta, gdje pokazuju da im je uistinu stalo do države za koju su se borili – kazao je Pavliček. S. Butigan

Nazovite anonimni broj 072-111-111 ako imate informacije o nestalima

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike