Crna kronika
NA PROMETNICAMA OSJEČKE ŽUPANIJE

Biciklist preminuo u bolnici sedam dana nakon nesreće
Objavljeno 30. svibnja, 2016.

BELI MANASTIR - Osamdesettrogodišnji biciklist preminuo je sedam dana nakon prometne nesreće koja se dogodila u Ulici Bele Bartoka u Belom Manastiru. Nesreća se dogodila 19. svibnja u večernjim satima, a biciklist je uslijed teških ozljeda preminuo u Kliničkom bolničkom centru Osijek 26. svibnja.

Nesreća se dogodila kada je biciklist ušao u raskrižje, a da se nije zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja “stop”. Pri tome je oduzeo prednost prolaska VW Golfu kojim je upravljao 30-godišnji vozač iz smjera Petlovca prema Belom Manastiru. Došlo je do udara automobila u biciklistu koji je u kritičnom stanju kolima Hitne pomoći pravezen u bolnicu u Osijek. Unatoč borbi liječnika za njegov život, 83-godišnjak je preminuo. Osječko-baranjska policijska uprava u vezi ove tragične nesreće podnosi izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Biciklist iz Belog Manastira četvrta je žrtva prometa ove godine u Osječko-baranjskoj županiji. Iako su tragične, ove brojke su puno bolje u odnosu na katastrofalnu 2015. godinu. Za usporedbu, samo u svibnju prošle godine, na istom području, u sedam prometnih nesreća poginulo je sedam osoba.

U 2014. godini, kada je u cijeloj godini na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu smrtno stradalo 13 ljudi, u prvih pet mjeseci već je poginulo osam osoba, dvostruko više nego ove godine.

Uz biciklistu, ove godine poginula su dva mlada vozača automobila u dobi od 22 i 25 godina, te 19-godišnji motociklist. Vozači automobila su kao i biciklist preminuli od zadobivenih teških ozljeda u bolnicama, dok je motociklist preminuo na mjestu nesreće.S.Lacić

ORAHOVICA: SMRTONOSNI SUDAR SKRIVIO PIJANI VOZAČ

Sedamdesetogodišnji vozač poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 17,45 sati u mjestu Donja Pištana kod Orahovice. Kako doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske, nesreća se dogodila kada se 50-godišnji vozač automobila, pod utjecajem 1,10 promila alkohola u krvi, kretao Ulicom bana Jelačića. Dolaskom do lijevog zavoja nije se držao desne strane ceste, zbog čega je u samom zavoju naletio na automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 75-godišnjak. Oba vozila su se zarotirala, a 75-godišnji vozač je preminuo u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice. U nesreći je teško ozlijeđen i 78-godišnjak koji je bio u automobilu sa 75-godišnjakom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike