Crna kronika
TEŠKA PROMETNA NESREĆA DOGODILA SE U NEDJELJU NA OBILAZNICI GRADA VUKOVARA

U sudaru dvaju auta poginuo pravoslavni svećenik, starješina hrama u Vukovaru
Objavljeno 29. svibnja, 2016.

VUKOVAR – U teškoj prometnoj nesreći na gradskoj obilaznici Vukovara, kod naselja Lužac, jučer je oko 12.30 sati poginuo pravoslavni svećenik iz Vukovara, starješina hrama sv. Petke na Dobroj vodi, protojerej stavrofor Jovan Radivojević (42). Tragičnu vijest na svojoj službenoj web-stranici potvrdila je i Srpska pravoslavna eparhija osječkopoljska i baranjska.

Svećenik se, kako se doznaje u Vukovaru, vraćao s nedjeljne liturgije u hramu na Dobroj vodi. Smrtno je stradao na mjestu nesreće. U kobnoj nesreći bilo je i ozlijeđenih osoba, a neslužbeno se moglo doznati da su s pognulim svećenikom u automobilu Škoda Fabia vukovarskih tablica bile dvije osobe koje su s teškim, navodno za život opasnim ozljedama, prevezene u KBC Osijek. Pretpostavlja se da je riječ o pomoćnicima svećenika Radivojevića, u dobi od 41 i 31 godinu. Vozač drugog automobila koji je sudjelovao u nesreći, Mercedesa vinkovačkih registracijskih oznaka, 55-godišnji Vinkovčanin, prema navodima policije, zadobio je lakše ozljede, a navodno iste ozljede ima i putnik u njegovu vozilu.

Prema riječima Maje Barbarić iz Odnosa s javnošću Policijske uprave vukovarsko-srijemske, na vukovarskoj obilaznici, u smjeru Bogdanovci – Lužac, došlo je do sudara dvaju automobila, no točne okolnosti koje su dovele do kobne nesreće tijekom jučerašnjeg poslijepodneva još nisu bile poznate. Cesta je, zbog očevida, za sav promet bila zatvorena do 16.20 sati, a očevid je, s policijom, vodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić.S.Butigan

OTAC TROJE DJECE

Svećenik SPC-a Jovan Radivojević bio je paroh druge vukovarske parohije, pri hramu Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru, koji u Vukovaru skraćeno zovu hramom sv. Petke. Bogosloviju je završio u Sremskim Karlovcima, a studirao je i na Bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Beogradu. Napisao je “Spomenicu hrama Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi u Vukovaru” i izdao zbirku duhovnih pjesama te aktivno sudjelovao u izdavanju parohijskog časopisa Dobra voda. Otac je troje djece i s obitelji je živio u Vukovaru.

Najčitanije iz rubrike