Crna kronika
NA BATINSKOM BRDU

Dječak preživio pad u 40 metara dubok bunar, spasio ga pas!
Objavljeno 27. svibnja, 2016.
Pri padu u bunar dječak je natučen i slomljena mu je noga

BATINA - Trinaestogodišnji dječak iz Karanca preživio je u nedjelju pad u 40 metara dubok (!) zapušten bunar na brdu iznad Batine. Unatoč tolikoj dubini bunara dječak je pri padu zadobio samo prijelom noge. Prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek.

Dječak je spašen zahvaljujući svom psu Benu, koji je na vrijeme uzbunio dječakove roditelje, koji su bili u obližnjoj vikendici. Iz bunara, u kojem je, srećom, bilo samo pola metra vode, dječaka su izvukli vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Kako doznajemo, dječak se u nedjelju oko 13 sati igrao sa psom u blizini vikendice, kamo je iz Karanca došao s roditeljima. U jednom je trenutku došao do bunara, koji je bio zarastao u korov i prekriven trulim daskama. Kada je stao na daske, one su popustile pod njegovom težinom pa je 13-godišnjak upao u 40 metara dubok bunar. Pas Ben, koji je bio pokraj njega, nije upao u bunar i nakon nekoliko je minuta otišao do vikendice, gdje su bili dječakovi roditelji. Vidjevši samo psa, koji se inače nije odvajao od sina, uznemireni roditelji krenuli su u potragu. Pretraživali su teren oko susjednih vikendica, ali ga nisu našli. Roditelji nisu odustajali i tada je majka čula dozivanje sina, no u prvom trenutku nisu uspjeli pronaći mjesto gdje je 13-godišnjak. Prateći sinove povike, na kraju su razmaknuli gustu travu i pronašli otvor uskog i dubokog bunara.

Dječak je pri padu bio natučen te je roditeljima rekao da misli kako mu je noga slomljena. Istoga trena pozvani su vatrogasci iz Belog Manastira, koji su do zapuštenog bunara došli za tridesetak minuta. Kako je bunar bio uzak, nije bilo moguće spustiti jednog od vatrogasaca. Komunicirajući s dječakom, i pitajući ga kako se osjeća, odlučili su u bunar spustiti uže duljine 40 metara. Ni ta duljina nije bila dovoljna pa su vatrogasci “doštiklali” uže s dva-tri metra. Slušajući upute, dječak se uspio zavezati, nakon čega su ga vatrogasci, oprezno, izvukli na površinu.

Sreći roditelja nije bilo kraja kada su zagrlili sina, jer su bili svjesni da se izlet, zbog dubine bunara u koji je upao, mogao pretvoriti u tragediju. Dječak je vozilom Hitne pomoći zbog natučenosti cijelog tijela i prijeloma noge prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je, zbog preventivnih razloga, zadržan na liječenju i promatranju. Srećom, izvan je životne opasnosti. Na mjesto događaja nakon poziva Centra 112 došla je i ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanica Osijek, ali potrebe za njezinom intervencijom nije bilo.

Kako doznajemo od osoba koje su bile uključene u akciju spašavanja, dječak je nakon izvlačenja bio uplašen, ali nije ga toliko pogodio pad u bunar, pri čemu je mogao poginuti, koliko činjenica da neće moći igrati - nogomet!

Ivica GETTO
OPASNIH BUNARA IMA JOŠ

Stanovnici Batine rekli su nam kako na Batinskom brdu ima puno zapuštenih bunara, koji su, kao i ovaj, zarasli u korov. “Ovo je posljednje upozorenje da se bunari propisno ograde. Pukom srećom nije se dogodila tragedija i vrijeme je da vlasnici shvate da bunare, zbog sigurnosti djece, ali i odraslih, moraju osigurati, a trule daske promijeniti”, rekao nam je jedan od stanovnika Batine.

Dječak je nakon izvlačenja bio uplašen, ali i ljutit, jer zbog prijeloma noge neće moći igrati - nogomet!

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike