Osijek
DANAS RUŠENJE ZIDA OKO ODJELA ZA MATEMATIKU

Tržnica dobiva 50 novih parkirališnih mjesta
Objavljeno 13. svibnja, 2016.

Zid koji se proteže od Neumanove preko Vukovarske do Stepinčeve danas će se početi rušiti! Bit će to početak uređenja 50 parkirališnih mjesta u sastavu Tržnice d.o.o.

- Riječ je o gradskoj čestici, a inače taj je zid bio naknadno zidan zbog nekadašnje tzv. Crvene vojarne. Osim što će se sad Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera bolje vidjeti, Grad u čijem je vlasništvu čestica daje pravo građenja 50 parkirališnih mjesta - pojasnio je Ante Šimić, direktor Tržnice d.o.o.

U tijeku je, kaže nadalje, priprema projekta prema kojemu bi se iz Stepinčeve ulice omogućio dodatan ulaz na parkiralište, što će smanjiti promet na Vukovarskoj ulici. Što se tiče naplate parkiranja, Šimić kaže kako će naplata biti istovjetna postojećoj, što će značiti sat vremena besplatnog parkiranja, a nakon toga po cijeni od deset kuna. Ističe da Tržnice ne zarađuju novac od parkiranja te da je naplata postavljena u cilju boljeg protoka vozila, odnosno osiguravanja parkirališnih mjesta za veći broj kupaca.

- Kad bi parkiranje bilo besplatno, onda bi mjesta zauzimao kako tko hoće. Inače, uskoro stižu i nove rampe i razmatramo mogućnost da ona bude automatska, što će značiti 24-satnu naplatu. Naime, neki vozači skloni su “švercanju” i čekaju da naš djelatnik ode pa iziđu s parkinga a da im nije naplaćen. No režim rada rampe tek će se vidjeti - najavio je Šimić.

Neslužbeno doznajemo da bi se u svrhu uređenja i nove namjene moglo pomaknuti autobusno stajalište na Gajevu trgu. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ZA LJUBITELJE UMJETNOSTI I ENOGASTRONOMIJE

Vinske šetnje u tri osječka muzeja

TEEN ZBOR INSTITUTA POLIFONIJA

Prva nagrada s pohvalom cum laude u Belgiji

OKUPILA SE GENERACIJA OSMAŠA

Tri razreda opet na okupu