Crna kronika
PRESUDA ZBOG UBOJSTVA U BOLMANU

Zbog ubojstva u prekoračenju nužne obrane - šest godina i tri mjeseca zatvora
Objavljeno 2. svibnja, 2016.
Jer je napravio novo kazneno djelo na uvjetnoj kazni zbog krađe struje, Miškoviću su dodana još tri mjeseca zatvora

OSIJEK - Slobodan Mišković (26) iz Bolmana nepravomoćno je, zbog ubojstva u prekoračenju nužne obrane, osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora. Mišković je ubio sumještanina Jovana Petrovića (52) 3. siječnja prošle godine.

Miškoviću je zbog ubojstva određen zatvor od šest godina, a kako je bio na uvjetnoj šestomjesečnoj kazni zbog krađe električne energije, kazna mu je objedinjena. Vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 3. siječnja prošle godine uračunava mu se u kaznu, a u istražnom zatvoru ostaje i dalje.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Osijeku prihvatilo je Miškovićevu obranu u kojoj je naveo da je njega Jovica Petrović prvi zgrabio za jaknu i počeo udarati drvenim predmetom. Mišković se uspio sagnuti i uzeti željeznu šipku kojom je nekoliko puta udario Petrovića po glavi, od kojih je ozljeda on na mjestu preminuo.

- U vašoj obrani postoji nerazmjer u kojem vas je pokojni uhvatio za jaknu i udario drvenim predmetom, a vi ste uzvratili udarcima metalnim predmetom po glavi - kazao je predsjednik sudskog vijeća sudac Krunoslav Barkić.

Mišković je u obrani ispričao da je tri dana prije ovog kobnog događaja bio s Atilom Kaldarašem u svom domu, kada je u novogodišnjoj noći došao Danijel Petrović, sin ubijenog Jovice. Mišković je nakratko izišao, a kada se vratio, Petrović je tukao Kaldaraša. Potom Slobodan Mišković izbacuje Danijela Petrovića iz kuće. Drugog dana navečer u kuću Miškovićeva oca dolazi Kaldaraš i govori ocu i sinu da Danijel i Jovica Petrović, Dragan Mišković i neki Dejan traže Slobodana, a neki nose drvene štapove i sjekire. Pozvana je policija, a prema Miškovićevu iskazu, policajci su rekli da će “sve srediti”.

Na dan Petrovićeva ubojstva Slobodan Mišković išao je bivšoj supruzi na ručak. Kada se vraćao kući, na ulici je zatekao pokojnog Jovicu Petrovića kako sjedi na gajbi ispred svoje kuće. “Počeo mi je psovati mater i vikati zašto sam mu tukao sina. Rekao sam da nisam udario Danijela i rekao mu da zove sina da mu to potvrdi”, ispričao je u obrani Mišković. Ušao je u dvorište Petrovićevih i otišao do vrata gdje su bile supruga, snaha i pokojnikova unuka. Jela Petrović, Jovičina supruga, kazala mu je da Danijel nije kod kuće. Kada je Mišković izišao iz kuće, Jovica ga je, prema iskazu koji je prihvatio i sud, napao. Mišković je tvrdio da je vidio Danijela Petrovića kako ide prema njima i uplašio se za svoj život. Zgrabio je s tla metalni predmet i izudarao Jovicu. Tada je pobjegao bivšoj supruzi i rekao da mu nazove oca da ga odveze u policiju u Beli Manastir da prijavi sukob. U policiji je doznao da je Jovica Petrović preminuo.

Sandra LACIĆ
MIŠKOVIĆ: ŽAO MI JE

Nakon što je iznio svoju obranu, Slobodan Mišković kazao je sudskom vijeću: “Žao mi je što sam to napravio.” Pri sukobu Miškovića i Petrovića nije bilo očevidaca, no supruga preminulog tvrdila je da je čula s ulice: “Jelo, gotov sam.” Međutim, Snježana Popović, Miškovićeva odvjetnica, kazala je da to nije moguće jer je kuhinja gdje se Jovičina supruga nalazila na drugom kraju dvorišta i ako nije čula prepirku, nije mogla čuti ni takvo što. Obrana je najavila i žalbu na visinu kazne.

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike