Mozaik
IZNIMNO POZITIVNA ATMOSFERA U SVEČANOM FOYERU HNK-A

Tradicionalni poslijepremijerni
domjenak nakon hrvatske praizvedbe
mjuzikla "Moje pjesme, moji snovi"
Objavljeno 2. svibnja, 2016.
Unatoč troipolsatnom trajanju predstave malo je tko djelovao umorno ili neraspoloženo

Iznimno pozitivna atmosfera i tzv. feel-good factor, posljednjih godina ne često doživljen u osječkom HNK-u, u petak navečer su se, nakon hrvatske praizvedbe mjuzikla “Moje pjesme, moji snovi” Richarda Rodgersa i Oscara Hammersteina II u režiji Nine Kleflin, s pozornice Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku preselili u svečani foyer, gdje se održao tradicionalni poslijepremijerni domjenak.

Unatoč troipolsatnom trajanju predstave malo je tko djelovao umorno ili neraspoloženo, za što je uvelike zaslužna pozitivna energija i šarm koje emitira predstava, kojoj mnogi predviđaju da će postati pravi hit u Hrvatskoj i regiji. U svečanom foyeru pak okupio se neuobičajeno velik broj osoba - što zbog toga jer su mnogi htjeli čestitati akterima i autorskoj ekipi te podijeliti svoje dojmove, što zbog činjenice da su se tu našli i brojni članovi obitelji sedmero djece i mladih koji u osječkoj “Moje pjesme, moji snovi” tumače podmladak raspjevane kazališne obitelji Von Trapp. Među uzvanicima je bio i niz poznatih lica, ne samo iz Osijeka. Između ostalih, zamijetili smo i Armina Ćatića, direktora Narodnog pozorišta Tuzla, kao i prijatelje redateljice Kleflin i jedne od zvijezda, Nere Stipičević, a nakon svojeg koncerta u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića stigli su i Matija Dedić i Zoran Predin. Od standardnih domaćih snaga zamijećeni su osječki dogradonačelnik Vladimir Ham sa suprugom Marijom, osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin (župana Vladimira Šišljagića ovaj put je zamijenila kći Dina), bivši gradonačelnik i župan Krešimir Bubalo, dramski pisac Davor Špišić, ex-ravnateljica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Jasminka Mesarić, te niz sveučilišnih nastavnika, liječnika, odvjetnika i gospodarstvenika. Ovaj put stigao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, a poseban stol bio je pak rezerviran za predstavnike Ine, glavnog sponzora hrvatske praizvedbe ovog mjuzikla. Bilo je ponovno lijepo vidjeti da je velik dio članova Drame, Opere i Plesne skupine došao podržati svoje kolegice i kolege, a uz osmijehe i veseli ugođaj mnogima se nije bilo teško zadržati do kasno u noć.

Tomislav LEVAK
Gradonačelnik Vrkić dao Šnajderu simboličnih 200 kuna

Na domjenku su čelnici HNK-a već tradicionalno okupili sve aktere koji su još jednom dobili zaslužen veliki pljesak. Glumica Sandra Lončarić Tankosić pritom je pročitala brzojave s čestitkama predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Sabora Željka Reinera, članova Vlade RH, ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i drugih. Za mali "performans" pak bili su zaslužni gradonačelnik Vrkić i intendant Šnajder. Kada je Šnajder, tijekom zahvaljivanja i čestitanja, javno napomenuo da sad očekuje veću potporu nadležnih, osobito Grada Osijeka, Vrkić se ustao i pred svima mu, uz smijeh, uručio novčanicu od simboličnih 200 kuna, naravno obećavši potporu. Na žalost, ni to neće pomoći Kazalištu jer je Šnajder kasnije Vrkiću novčanicu – vratio.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike