Sport
ANDREJ KOROSTELJEV IPAK BEZ FINALA

Osjetio što znači “slobodno sudačko uvjerenje“
Objavljeno 28. travnja, 2016.

Najmlađi iz trija osječkih gimnastičkih reprezentativaca Andrej Korosteljev nakon svoje vježbe bio je zadovoljan. Prst gore pokazivao je prema dijelu tribine gdje su mu bili roditelji. Čak su mu stizale i čestitke, među prvima i od Tomislava Markovića koji je tek malo ranije imao svoj nastup. Nakon sudačkih ocjena 20-godišnji Osječanin više nije bio tako dobro raspoložen. Suci su njegovu vježbu ocijenili s - 14.600. Premalo, unatoč tome što je Andrej na početku napravio prijestup što je “penalizirano“ s četiri desetinke manje. Ostalo je bilo uglavnom sve na svome mjestu.

- Nakon što je odradio, bio sam uvjeren kako će dobiti veću ocjenu od mene - komentirao je Tomislav Marković izvedbu svoga mlađeg kolege i suparnika.

Ni Andrej nije znao gdje su suci pronašli takav odbitak.

- Ne volim tako govoriti, ali ja sam realno kiksao samo taj prijestup. Mislim da je bez toga kiksa ovo bila vježba za negdje 14.800-14,900, bar kada smo gledali snimku vježbe tako je procjenjujemo. No, to je gimnastika. Subjektivna procjena dosta odlučuje i očito uvijek moraš biti savršen i maksimalan.

Zanimljvo, suci nisu primijetili dva prijestupa koje je načinio Izraelac Alexandar Shatilov. Primijetili su i sankcionirali samo jedan.

- A tako je to. To je ipak Shatilov - u jednostavnoj rečenici sve je praktički rekao Marković.

Ipak, Korosteljev nakon vježbe pronalazi zadovoljstvo. Žali što neće nastupiti u finalu, ali vježba u Osijeku u kvalifikacijama dobra je podloga za Europsko prvenstvo.

- Dogodila se ta mala pogreška na prvoj dijagonali. Sve ostalo bilo je gotovo bez pogreške. Možda još sitno u zadnjoj dijagonali. Sve ostalo djelovalo mi je besprijekorno. Žao mi je što neću nastupiti u finalu. S ovom ocjenom u takvoj konkurenciji to je bilo nemoguće, ali sam vidio i sada gdje sam pa mogu reći da sam već sada uz rame najboljima. Siguran sam sada da će na Europskom prvenstvu to biti jako dobro. Treba samo dalje trenirati i podizati formu.

I očito nastaviti stvarati ime i reputaciju u očima sudaca. Uostalom, Andrej još nema niti 21 godinu. K. Lacković

Možda ste propustili...

TRADICIONALNI ARENA KIDS NA BIKARI

Dresovi za sudionike turnira osnovnoškolaca

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

OSIGURANA TITULA VICEPRVAKA

Varaždinci senzacijom pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike