Crna kronika
ODLUKA VIJEĆA ŽUPANIJSKOG SUDA OSIJEK

Drago Babić ne smije otići iz Osijeka te prići Džalti
Objavljeno 28. travnja, 2016.

OSIJEK - Nakon što je Osječanin Drago Babić poslije 20 mjeseci istražnog zatvora pušten da se brani sa slobode, Vijeće Županijskog suda u Osijeku, u povodu žalbe općinskog državnog odvjetnika, odlučilo mu je boravak na slobodi ograničiti.

- Prema Babiću su primijenjene mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obveze tjednog i redovnog javljanja određenom policajcu te zabrana približavanja oštećeniku Ivici Džalti, kao i održavanje bilo kakve veze s njim - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. Vijeće je smatralo da su upravo te mjere opreza dostatne da uklone opasnost da Drago Babić ponovi isto ili teže kazneno djelo, osobito prema Ivici Džalti, a posebno zbog činjenice što Džalto više ne boravi u Osijeku. Ako se Babić ne bude pridržavao odluke Vijeća, vraća se u istražni zatvor.

- Sadržaj navedene odluke objavljen je zbog interesa javnosti za navedeni kazneni predmet te zbog javnih kritika optuženika upućenih Županijskom sudu u Osijeku, kao II-stupanjskom sudu, sa sumnjom u objektivnost njegova rada u tom kaznenom predmetu - navodi se u priopćenju glasnogovornika osječkog Županijskog suda. Sa suda ističu da je u ovom postupku ranije donesena prvostupanjska presuda kojom je Babić zbog iznude Džalte proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i osam mjeseci.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike