Mozaik
RUŽA JANJIŠ, POBJEDNICA “THE VOICEA”:

Na prvom ću albumu
dati najbolje od sebe
Objavljeno 28. travnja, 2016.
MLADA OSJEČANKA POTPISALA JE UGOVOR S UNIVERSAL MUSICOMMLADA OSJEČANKA POTPISALA JE UGOVOR S UNIVERSAL MUSICOM

Pobjednica druge sezone showa “The Voice - Najljepši glas Hrvatske”, Ruža Janjiš, prve je dane nakon finala provela u dogovorima s Universal Musicom i rješavajući svoje medijske obveze kao prava zvijezda.

Mlada je Osječanka, rodom iz Odžaka u Bosni i Hercegovini, osvojila srca gledatelja svojom prirodnošću, skromnošću, ali i velikim pjevačkim talentom. Kad su se malo slegnuli dojmovi, Ruža nam je dala intervju za “Glas Slavonije” u kojemu otkriva kako će dalje izgledati njezina karijera.

Nakon pobjede u showu rekla si nam da se veseliš novom razdoblju u svom životu. Kako će to izgledati? Što te sad čeka?

- Dosad nisam imala kraj sebe diskografsku kuću i profesionalni tim, te mi je jako drago zbog suradnje s Universal Musicom. Posljednjih nekoliko dana radi se punom parom. Teško je reći što me to točno čeka, ali ako će sve ići po planovima – puno rada, a uskoro i nove pjesme.

Jesi li tijekom godina bavljenja glazbom razmišljala kako bi izgledao tvoj album i je li to sada i ostvarivo?

- Naravno da sam razmišljala, ali sada je ostvarivo možda i bolje od toga što sam razmišljala. Vrlo dobro ću razmisliti o pjesmama i zvuku, kako bih dala najbolje od sebe.

Što si sve naučila od mentora i stručnog tima tijekom showa?

- Moj su tim činili producent Branimir Mihaljević, vocal-coach Daria Hodnik-Marinković te mentorica Indira Levak. Sa svih troje sam kliknula na prvu, i ne samo da su veliki profesionalci i da znaju znanje – već jako dobro znaju i kako prenijeti to znanje. Uvijek su nam bili na raspolaganju i pri ruci te su nam i na kraju showa naglasili da su i dalje tu za nas. Hvala im još jednom na svemu!

Pokazala si svestranost u načinima pjevanja, što se tebi osobno više sviđa izvoditi: nježne balade poput one Tošine ili ipak žešće stvari kao AC/DC?

- I jedno i drugo, bitno je da me pjesma dotakne.

Otkrij nam tko su bili dečki s tamburom u publici na finalu "Voicea"?

- Prvo – to nije bila tambura, nego šargija! To su prijatelji koji su me došli podržati, i svaka im čast!

Pročitala sam da ti je san da organiziraš humanitarni koncert za djecu bez roditelja za Majčin dan. Jesi li već pokušala nešto u tom pogledu?

- Tko zna, krhko je znanje. Ako će biti prilike, svakako će se to na vrijeme saznati.

Je li prerano da pitam kad izlazi tvoj prvi singl?

- Uistinu se nadam što prije, jer već radimo na tome, a najvažnija je pjesma.

Što bi poručila mladim pjevačima koji nisu sigurni da li da se prijave na "Voice" ili ne?

- Neka postanu sigurniji i vjeruju u sebe, a ako je glazba uistinu ono čime se žele baviti – svakako neka se prijave i pokušaju. U showu se puno radi i puno toga nauči, a produkcija je vrhunska. Pa čak i ako ne prođu na “The Voiceu”, neka ne odustaju! Svaki dan je novi dan!

Tanja KVORKA

MOJI TIM

NA ČELU S INDIROM LEVAK REKAO MI JE DA MI OSTAJE NA RASPOLAGANJU

Najčitanije iz rubrike