Regija
2. SUSRETI ŠKOLSKIH KAZALIŠNIH SKUPINA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

“KaZlaDo”: najbolje predstave “Lisica i roda” i “Moj svijet”
Objavljeno 27. travnja, 2016.

POŽEGA - U Požegi su održani 2. Dramski susreti školskih kazališnih skupina Požeško-slavonske županije “KaZlaDo”. Susret je okupio 11 škola s gotovo 140 sudionika, a veliko zadovoljstvo i entuzijazam koji su pokazali mladi glumci i njihovi voditelji oduševili su stručno povjerenstvo. U njemu su ove godine bili glumac Zijad Gračić, redatelj Tomislav Pavković, glumica Marijana Matković i profesorica s umjetničke akademije u Osijeku Tamara Kučinović.

U kategoriji za najbolji scenski nastup priznanje je dobila predstava “Lisica i roda” OŠ Stjepana Radića iz Čaglina, te Gimnazija Požega za predstavu “Moj svijet”. Najbolji solonastup imao je Luka Capan iz OŠ Stjepana Radića iz Čaglina koji je dobio priznanje za ulogu Poštara, dok je Anabela Kika Sulić iz Obrtničke škole dobila priznanje za svoju izvedbu Antigone.

- Vrlo smo zadovoljni razinom izvedbi, a količina entuzijazma, što sa strane učenika, što sa strane pedagoga, bila je na fascinantnoj razini. Ono što je jako lijepo u cijeloj priči jest da se stvara kazališna kultura koja će rezultirati odgajanjem nove kazališne publike - rekao je predstavnik povjerenstva Tomislav Pavković.

Prigodnim riječima i uručenju zahvalnica i priznanja, festival je zatvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je sudionicima poželio još puno sati rada, vježbanja i uživanja u kazališnoj umjetnosti. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

LIKOVNA KOLONIJA BELIŠĆANSKE UDRUGE BEL-ART

Trinaest je “likovnjaka” stvaralo u centru grada

I OVE ĆE GODINE BITI ODRŽAN:BRUT

Rute za znatiželjne i za optimiste

Najčitanije iz rubrike