Regija
RURALNI I URBANI TURIZAM

Cavendish je oduševljen
Slavonijom - to nešto znači
Objavljeno 27. travnja, 2016.

Ruralni turizam, kao i turizam u cjelini, ostvaruje značajan napredak u svim segmentima, a posebno je bitno istaknuti Tour of Croatia, svjetski događaj, koji je ove godine krenuo iz Osijeka i Osječko-baranjske županije, i da su se svjetski biciklistički prvaci upoznali najprije s ljepotama našeg kraja. Posebno je dojmljiva izjava Marka Cavendisha, svjetskog biciklističkog prvaka, koji je uoči početka utrke rekao kako je oduševljen Hrvatskom i Slavonijom, podsjetio je Antonio Sobol, direktor TZ Osječko-baranjske županije.

- Cavendisheva izjava ipak nešto znači. Ako je njemu bila dobra slavonska hrana i ako mu se svidjelo kod nas, onda nema razloga da se tako ne osjećaju i svi ostali biciklisti, odnosno cikloturisti koji će doći k nama - kaže Sobol, podsjećajući na rezultate koji se na području županije ostvaruju u segmentu enogastronomije. Tu su i brojni turisti koji posjećuju Osječko-baranjsku županiju pristajući kruzerima u Osijeku i Batini. Ali i oni koji pristaju u Vukovaru i Iloku gotovo u pravilu također posjećuju Osječko-baranjsku županiju - kaže Sobol.

Napominje kako su u tijeku osmi Dani vina, turizma i od ove godine cikloturizma upravo zbog Tour of Croatia, ali i brojnih biciklijada koje su organizirane u sklopu manifestacije te edukacija na temu cikloturizma održanih u Bilju i Dalju. Vodio ih je glavni organizator Toura – Vladimir Miholjević, sa svojim timom.

Na Danima hrvatskog turizma za rezultate u 2015. godini u Osječko-baranjsku županiju stigle su i brojne nagrade. Etno selo Karanac proglašeno je destinacijom ruralnog turizma 2015. godine u Hrvatskoj. Najbolji urbani Bed&Breakfast je Villa Ivanić iz Josipovca. Najbolje seosko domaćinstvo 2015. je Ivica i Marica, odnosno OPG Nada Piljić iz Karanca. Najbolji mali “prijateljski” hotel je osječki hotel Waldinger. Nagrade za ljude u turizmu također su stigle na naše područje, tako da je djelatnica godine u kategoriji Djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima Blaženka Rotim iz Đakova, djelatnica Hrvatske pošte.

Među tri najbolja projekta u turizmu proglašen je projekt Ugostiteljsko-turistička škole iz Osijeka “Zašto Osijek nema turistički brod?”

- Ruralni turizam s urbanim čini sinergiju u našoj županiji i to je jedna od glavnih komparativnih prednosti naše županije - zaključuje Sobol.

Možda ste propustili...

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike