Regija
SVEČANOM SJEDNICOM VIJEĆA OBILJEŽEN DAN OPĆINE DRENJE

Županija u sedam godina uložila u općinu Drenje 21,5 milijuna kuna
Objavljeno 25. travnja, 2016.

DRENJE - Osječko-baranjska županija u potrebe i gradnju infrastrukture naselja na području Općine Drenje od 2009. godine do danas uložila je više od 21.500.000 kuna, počevši od gradnje nove, suvremene osnovne škole u Drenju, izgradnje komunalne i cestovne infrastrukture, društvenih i vatrogasnih domova, kuća oproštaja i drugo - rekao je u subotu na svečanoj sjednici za Dan općine Drenje osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin. Naveo je i ulaganja Županije i u gradnju vodovodne mreže u ovom dijelu Đakovštine koja je tu prioritet pa preostaje gradnja još jednog vodoopskrbnog kraka. Županija pomaže i rad tamošnjih udruga, sufinancira učenički prijevoz, tu je i gradnja dječjih i sportskih igrališta te financijsko praćenje drugih potreba tamošnjeg stanovništva.

- Jer, čemu graditi i razvijati infrastrukturu ako su nam sela prazna, ako svim tim selima i njihovim ljudima ne omogućimo što kvalitetniji život - rekao je Vulin, i pohvalio suradnju s drenjanskim načelnikom Slavkom Dešićem. Naglasio je i odrednice ruralnog razvoja te sudjelovanje Županije s 50 posto u izradi projektnih dokumentacija i slično.

O aktualnom trenutku Drenjanštine govorio je načelnik Dešć. Istaknuti su projekti koji se u ovoj općini rade zajedno sa Županijom, poput gradnje i uređenja društvenih i vatrogasnih domova te kuća oproštaja. Naveo je gradnju cesta Podgorje - Borovik, Borovik - Paučje, kao i bolje cestovne komunikacije za Slatinik, Paljevine i druga naselja.(S.Ž.)

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike