Regija
DVADESET GODINA LD-A ZEC DONJA MOTIČINA

Kroz udrugu prošlo 40 lovaca i 18 pripravnika
Objavljeno 14. travnja, 2016.

DONJA MOTIČINA – Članovi Lovačkog društva Zec Donja Motičina i njihovi prijatelji iz LD-a Jelen, LD-a Krndija i LD-a Galeb iz Našica, LD-a Kuna Đurđenovac i LD-a Sokol Koška te gosti, među kojima je bio i općinski načelnik Željko Kovačević, lovačkom zabavom u vatrogasnom domu u Donjoj Motičini obilježili su dvadeset godina djelovanja. Lovnik Davor Vrabac, pozdravljajući okupljene, osvrnuo se na razdoblje osnutka udruge.

- U Donjoj Motičini postoji duga tradicija lovstva, o čemu svjedoči velik broj lovaca u samom mjestu, a na što utječe vjerojatno sam položaj mjesta, koje je okruženo starim hrastovim šumama i prekrasnim poljima. Zbog političkih i nekih drugih razloga u ne tako dalekoj prošlosti u Donjoj Motičini nije bilo moguće osnovati lovačko društvo. Osamostaljivanjem Hrvatske te spletom niza okolnosti nekolicina odvažnih zaljubljenika u lov i prirodu potiče nekoliko sastanaka sa svim lovcima iz mjesta, koji su bili članovi LD-a Jelen Našice i LD-a Kuna Đurđenovac, te iznose inicijativu o osnivanju društva u Donjoj Motičini. Lovačko društvo Zec osnovano je 29. siječnja 1996. - podsjetio je Vrabac. Dodao je da društvo organizirano radi na promicanju i unapređivanju lovstva. Kroz udrugu je prošlo 40 lovaca i 18 lovačkih pripravnika.

- Svojim radom u uzgoju, zaštiti, lovi divljači te na zaštiti i očuvanju biološke i ekološke ravnoteže prirodnih staništa divljači, njegovanjem lovačke etike i običaja te djelovanjem u zaštiti prirode i ljudskog okoliša postali smo prepoznatljivi promotori našeg mjesta - naglasio je Davor Vrabac.

Nazočnima se obratio i Dragan Zlosa, predsjednik LD-a Zec, zahvalivši svima koji podržavaju i potpomažu rad udruge.

Organizirana je i prigodna tombola, a ukupna nagradna vrijednost bila je 12.000 kuna. Za odličnu zabavu pobrinuo se tamburaški sastav Fera iz Feričanaca. S. Fridl

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike