Osijek
PROFESORI U DUBLINU

Učili kako digitalnu tehnologiju primijeniti u radu s učenicima
Objavljeno 29. ožujka, 2016.

U prosincu 2015. godine I. gimnaziji odobren je Erasmus+ KA1 projekt, usmjeren stručnom usavršavanju nastavnika u zemljama Europske unije. Za provođenje projekta pod nazivom Destination - European school, škola je dobila financijsku potporu od 20.579,00 eura, a projekt traje godinu dana. Na stručno usavršavanje u inozemstvo odlazi devet profesora I. gimnazije, a prva dva usavršavanja održana su u ožujku u Dublinu.

- U organizaciji Alpha College of English održan je tečaj pod nazivom Tehnologija u učionici (Technology in the Classroom) u trajanju od tjedan dana, a tečaj je pohađala profesorica stranih jezika Radmila Završki. Cilj stručnog usavršavanja bio je poboljšati vještine u uporabi određenih digitalnih aplikacija i web-alata, korištenje programa s kojima su se polaznici upoznali tijekom tečaja, prilagodba gotovih programa potrebama učionice, poboljšanje metodike i kreativnosti, poboljšanje jezičnih vještina te ostvarenje kontakata s nastavnicima iz različitih europskih zemalja - kaže prof. Ivana Štiglec, koordinatorica projekta u I. gimnaziji. U sklopu tečaja organiziran je posjet Trinity Collegeu, obilazak grada sa stručnim vodstvom i razgledanje Guinness Storehouse.

Profesorica hrvatskog jezika Ivana Tolušić-Lacković sudjelovala je na tečaju usavršavanja engleskoga jezika pod nazivom English for teachers (A2,B1). Na sedmodnevnom tečaju svakodnevno su se razvijale jezične vještine i usavršavalo znanje engleskoga jezika, kako bi se mogao u što većoj mjeri iskoristiti u nastavi te je na taj način osuvremeniti.

- Nastavnici su se upoznali i sa suvremenim nastavnim metodama, IKT alatima, kako bi osuvremenili nastavu i učinili je zanimljivijom i dinamičnijom. Također, saznali su jako mnogo o Irskoj, njezinoj kulturi i običajima. Posebno zanimljivo bilo je predavanje o irskom obrazovnom sustavu, koje je ujedno bilo prilika sudionicima iz 14 zemalja da ukratko prikažu kako funkcionira školstvo u njihovoj zemlji. Prijepodne se održavala učionička nastava (radionice, predavanja i skupni rad), a poslijepodne terenska nastava i upoznavanje s irskom kulturom i društvom. Nastavnici su posjetili srednjovjekovne gradove Kilkenny i Glendalough, Trinity College, Nacionalnu galeriju, Arheološki muzej, kako bi i te sadržaje mogli implementirati u nastavu - kaže prof. Štiglec. Stručna usavršavanja nastavnici I. gimnazije nastavljaju u svibnju u Dublinu i Pragu. V. Latinović

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

TRGOVINE KOJE RADE 28. TRAVNJA

Gdje kupovati ove nedjelje?

Najčitanije iz rubrike