Mozaik
MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA FRIZERA 2015./2016.

Pobijedile vinkovačke učenice
Marija Smolčić i Nikolina Franjić
Objavljeno 21. veljače, 2016.
Državno natjecanje održava se u Imotskom 8. travnja

Srednja strukovna škola Vinkovci bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja učenika frizera 2015./2016. godine, a organizatori su bili Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Državno povjerenstvo i Srednja strukovna škola Vinkovci.

U kategoriji ženska frizura natjecale su se: Valentina Jednašić (Druga srednja škola Beli Manastir, mentorica Danijela Bošnjak), Tena Grgačević (Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova, mentorice Mara Brdar i Silvija Radnić), Ana Marija Dretvić (Srednja strukovna škola Vinkovci, mentorice Marijana Matošević i Branka Dučmelić), Nikolina Franjić (Srednja strukovna škola Vinkovci, mentorice Marijana Matošević i Branka Dučmelić).

U kategoriji muška frizura natjecale su se: Laura Ševarac (Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova, mentorice Mara Brdar i Ksenija Spajić), Ana Cvitić (Srednja strukovna škola Vinkovci, mentorice Josipa Bobovec i Branka Dučmelić), Marija Smolčić (Srednja strukovna škola Vinkovci, mentorice Josipa Bobovec i Branka Dučmelić).

Prvo je održan pismeni ispit, a nakon toga uslijedio je praktični dio gdje su u kategoriji frizura na ženskom modelu lutke morali izraditi dvije frizure: ženska dnevna frizura i vjenčana frizura. U kategoriji frizura na muškom modelu lutke također je bila izrada dvije frizure, i to kreativna frizura te moderno šišanje. U konačnom plasmanu zbrajali su se rezultati pismenog i praktičnog rada.

Prosudbeno povjerenstvo u praktičnom dijelu natjecanju činili su: Zdravko Cedli (Đakovo), Tibor Vidaković (Osijek) i Blaženka Prgić (Županja), koji su imali uistinu težak zadatak pri ocjenjivanju najboljih. Prvo mjesto u kategoriji muška frizura osvojila je Marija Smolčić (Srednja strukovna škola Vinkovci), drugo mjesto osvojila je Ana Cvitić (Srednja strukovna škola Vinkovci), dok je treće mjesto osvojila Laura Ševarac (Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova).

- Sudjelovala sam u kategoriji izrade muških frizura, u prvom radu izrađivala sam kreativnu frizuru i cilj te frizure bio je istaknuti liniju rada i za taj prvi rad imala sam 35 minuta za izradu i još dodatnih pet minuta za odijevanje lutka. Drugi rad bio je šišanje na temu ulične mode, tj. moderno šišanje, i za taj rad imala sam 45 minuta za izradu i još dodatnih pet minuta za odijevanje lutka. Moram napomenuti da se nije gledalo u bodovanju samo izradu frizura i kreativnost, nego su se i zbrajali bodovi iz pismenog dijela. Za ovo natjecanje pripremala sam se prethodna dva mjeseca i bilo je tu puno truda i rada. Moram zahvaliti svojim mentoricama Josipi Bobovec i Branki Dučmelić što su dale toliko truda i volje da postignem izuzetno dobar rezultat. Sada slijede pripreme za državno natjecanje u Imotskom koje je u travnju, a mislim da smo na državnom svi jednako dobri i da će to uistinu biti prava borba. Samo rad i trud mogu te dovesti do uspjeha da ti srce bude ispunjeno - istaknula je Marija Smolčić, pobjednica u kategoriji muška frizura.

Kad je pak riječ je ženskim frizurama, prvo mjesto osvojila je Nikolina Franjić (Srednja strukovna škola Vinkovci), drugo mjesto osvojila je Ana Marija Dretvić (Srednja strukovna škola Vinkovci), dok je treće mjesto osvojila Tena Grgačević (Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova).

- Prvi rad bio je dnevna frizura. Za nju sam imala 35 minuta vremena za izradu. Frizura se radila po određenim propozicijama: boja kose, dužina i prije izrade kosa je morala biti pomočena. Dnevna frizura sastoji se od feniranja kose i završnog oblikovanja frizure u valove pomoću češlja i laka. Drugi rad bio je vjenčana frizura, za nju sam imala 45 minuta za izradu i sastojala se od četiri vala punđe i natapiranih lokni. Moja očekivanja za državno natjecanje jako su velika i nadam se da ću uz jako puno truda postići odličan rezultat, kao i dosad - istaknula je Nikolina Franjić, pobjednica u kategoriji ženska frizura.

Srednja strukovna škola Vinkovci tako je ponovo pokazala da u svojoj školi ima odlične učenice frizerke koje uvijek osvajaju visok plasman na mnogim natjecanjima, a na državno natjecanje koje je 8. travnja u Imotskom plasirale su se: Marija Smolčić, Ana Cvitić, Nikolina Franjić i Ana Marija Dretvić koje su sve učenice Srednje strukovne škole Vinkovci.

Mario KOKAJ

Na državno natjecanje plasirale su se i Ana Cvitić i Ana Marija Dretvić, također iz Srednje strukovne škole Vinkovci

Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

Najčitanije iz rubrike