Regija
MLADA 21-GODIŠNJA VINKOVČANKA OTVORILA ZANIMLJIV KAFIĆ U GRADU NA BOSUTU

Zaštitar Krešo - pas kojega svi gosti maze i obožavaju
Objavljeno 13. veljače, 2016.

Dog friendly – natpis je to koji će dočekati goste već pred ulaznim vratima u caffe bar u Zvonimirovoj ulici, u Vinkovcima, a ubrzo potom na visokoj stolici za šankom, u znak dobrodošlice, razdragat će svakog gosta i pogled na Krešu, mopsa mlade vlasnice prvog takvog caffe bara u gradu na Bosutu, 21-godišnje Martine Marjanović.

Naime, njezin “Unique” doista je prvi caffe bar u Vinkovcima u koji su, sa svojim vlasnicima, dobrodošli i njihovi ljubimci psi. Vrata međutim, nisu zatvorena ni za druge ljubimce, o čemu svjedoči i Martinina mačka Fifi koja se uredno šeta šarolikim interijerom lokala (iako je jučer negdje malo odlutala...). A svoje mjesto, u malom akvariju na šanku, imaju i ribice.

– Krešo ima sedam godina i zvijezda je lokala. Umiljat je i svi ga pozdrave i pomaze – kazuje Martina koja se na ovakav poslovni potez i odlučila upravo zato što sa svojim psima, Krešom i Silverom, psom pasmine cane corso, zavidnih proporcija, nigdje u gradu nije mogla, usred šetnje, popiti kavu. Silver je strpljivo pozirao pred fotoaparatom, baš kao i Krešo koji ujedno u Martininu lokalu ima i “posao” zaštitara, s radnim vremenom koliko traje i ono gazdaričino, jer se od nje nerado odvaja. Martina se, kaže, nije bojala otisnuti u poslovne vode.

– Odlučila sam probati, pa kako bude. Zasad je odlično. Ima gostiju koji dolaze sa svojim ljubimcima, i onih bez, ali svi su imali pozitivne komentare – govori mlada poduzetnica koja je lokal sama i uredila, kreativno, s mnogo mašte, u šarenilu boja, sa slikama pasa... U jednom kutku lokala su i zdjelice s hranom i vodom za četveronožne goste.

– Volim sve životinje. Psi mogu u lokalu biti “svoji”, šetati se, sjediti na stolicama, igrati se međusobno. I zasad nije bilo nikakvih problema – kaže Martina koja je “Unique” otvorila sredinom prosinca prošle godine. U lokal mogu svi psi, i mali i veliki, a dosad ni jedan četveronožni gost nije napravio baš nikakvu štetu.

Sanja BUTIGAN
KREŠIN ROĐENDANSKI PARTY

Vlasnica kaže da bi voljela da je u Vinkovcima više takvih mjesta, da “cijeli grad bude dog friendly”, jer svoje ljubimce voli svugdje voditi sa sobom. Svom će mopsu Kreši u vlastitom caffe baru prirediti i rođendansku zabavu, 18. travnja, a to isto mogu svojim ljubimcima, u dogovoru s Martinom, prirediti i drugi Vinkovčani!

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike