Crna kronika
STRADAO MALOLJETNIK U PROMETNOJ NESREĆI U SARVAŠU

72-godišnjak na pješačkom prijelazu automobilom teško ozlijedio mladića
Objavljeno 6. veljače, 2016.
U Hrvatskoj su prošle godine poginula 62 pješaka

SARVAŠ - Sedamnaestogodišnji mladić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 6 sati u Sarvašu. Na njega je automobilom na “zebri” naletio 72-godišnjak.

Nesreća se dogodila u križanju Osječke i Ulice Vjekoslava Celestina.

- Vozač automobila kretao se kolnikom Osječke ulice u smjeru istok - zapad. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Vjekoslava Celestina, gdje se nalazi obilježen pješački prijelaz, vozač nije prilagodio brzinu da bi na siguran način mogao propustiti pješake koji su već zakoračili na pješački prijelaz. Prednjim dijelom vozila 72-godišnjak je udario u 17-godišnjaka koji je pri tome teško ozlijeđen - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Protiv 72-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu.

U posljednjih nekoliko mjeseci više pješaka stradalo je na obilježenim pješačkim prijelazima u Slavoniji i Baranji. Sredinom siječnja dvije su maloljetne djevojke stradale na pješačkom prijelazu u Virovitici, dok je u prosincu na 19-godišnju djevojku na zebri, u osječkoj Svačićevoj ulici, automobilom naletio 20-godišnjak.

Iz policije upozoravaju vozače, ali i pješake, da obrate više pozornosti jedni na druge kako bi se spriječile prometne nesreće, posebice one s najtragičnijim posljedicama. Tijekom prošle godine u Hrvatskoj se dogodila 32.531 prometna nesreća, i to 21.520 s materijalnom štetom, 10.694 s ozlijeđenim osobama te 317 s poginulima. U tim nesrećama smrtno je stradalo 348 ljudi, dok ih je 2795 ozlijeđeno teže i 12.183 lakše. U ukupnom broju poginulih osoba najviše je vozača, i to 224, dok su smrtno stradala i po 62 pješaka i putnika u vozilima.

U Osječko-baranjskoj županiji tijekom prošle godine dogodilo se 1849 prometnih nesreća, i to 1224 s materijalnom štetom, 592 s ozlijeđenima te 33 nesreće u kojima je bilo poginulih. Pri tome je smrtno stradalo 35 osoba, 154 osobe ozlijeđene su teško i 736 lakše.

Sandra LACIĆ
Teško stradao biciklist

U prometnoj nesreći koja se dogodila prekjučer u Ivankovu u okolici Vinkovaca teže je stradao 59-godišnji Vinkovčanin dok se vozio biiciklom. Prema policiijskim podacima, nesreća se zbila oko 6.45 sati kada je 39-godišnjakinja iz Ivankova, upravljajući automobilom Renault Megan, vinkovačkih oznaka, cestom iz smjera Ivankova u smjeru Vinkovaca, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad vozilom i udarila u biciklista. Nesretni biciklist kretao se u istom smjeru. U padu s bicikla 59-godišnjak iz Vinkovaca teže se ozlijedio.(S.B.)

Najčitanije iz rubrike