Mozaik
TIHANA LAZOVIĆ U QUEBECU NAGRAĐENA ZA “ZVIZDAN”

Nagrada Prix Alcoa
za najbolju glumicu
Objavljeno 4. veljače, 2016.

Žiri Međunarodnog filmskog festivala Cinoche koji se održava u gradu Baie-Comeau u kanadskom Quebecu nagradio je Tihanu Lazović nagradom Prix Alcoa za najbolju glumicu, za ulogu ostvarenu u filmu “Zvizdan” Dalibora Matanića. Festival se održavao od 21. do 31. siječnja, u vrijeme redovite kinodistribucije “Zvizdana” u Kanadi.

Tihana Lazović u “Zvizdanu” je odigrala tri različite uloge u tri dijela ove filmske priče, te je za to glumačko ostvarenje već osvojila Zlatnu arenu na prošlogodišnjem festivalu u Puli te nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Cottbusu. Osim ovih priznanja, Tihanu Lazović je Europska filmska promocija odabrala u program Shooting Stars koji promovira deset najperspektivnijih europskih glumaca godine koji će se predstaviti na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu od 11. do 21. veljače.

Ovo je 20. nagrada Matanićevu filmu, koji je uvršten u programe više od 50 svjetskih filmskih festivala, a ovog tjedna prikazan je na prestižnom festivalu u Rotterdamu, festivalu u Santa Barbari te na festivalu u Bangaloreu u Indiji.(N.Vek.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike