Kultura
28. SMOTRA KAZALIŠNOG STVARALAŠTVA U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Unatoč manjkavostima predstava “Iza kulisa” Gradskog kazališta Jastrebarsko zabavila posjetitelje i dobila ocjenu 3,53
Objavljeno 1. veljače, 2016.

RETKOVCI - U sklopu 28. Smotre kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja se održava u Retkovcima, odigrana je predstava “Iza kulisa” Gradskog kazališta Jastrebarsko pod paskom redateljice Frane Marije Vranković, a prema tekstu Michaela Frayna.

“Iza kulisa” predstava je nagrađivanog autora Michaela Frayna. Nastala je dok je iza kulisa gledao igranje druge svoje predstave i shvatio da se bolje zabavlja događajima iza pozornice nego na pozornici. Tako je nastala komedija o ne baš uspješnoj kazališnoj trupi čiji su glumci beznadno nespremni, bore se s ulascima i izlascima, promašenim rečenicama uoči premijerne izvedbe predstave. Unutar njihove grupe prepleću se ljubavni trokuti, različite osobnosti u odnosu na one koje trebaju glumiti na sceni, a sve to izaziva raspad predstave koju igraju i prije no što ona završi…

Nakon predstave na Okruglom stolu, prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Selena Andrić, glumica i asistentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, predsjednica Prosudbenog povjerenstva, Ivan Ćaćić, glumac HNK-a u Osijeku, član, Zdravko Šinjori, glumac Kazališta “Mika Živković” Retkovci, član i Martina Ištaković, glumica Kazališta “Mika Živković“ Retkovci, članica, donijelo je svoju ocjenu predstave.

- Neujednačena igra i vrlo usporen ritam predstave donose nepreciznost radnje koja ponekad zbunjuje gledatelje. Uhvativši se u koštac sa zahtjevnim tekstom i žanrom, mladi ambiciozni glumci jastrebarskog kazališta pokazali su da vješto vladaju scenom ne karikirajući u svojim glumačkim kreacijama, no nisu uspjeli nositi se u cijelosti sa zahtjevima “predstave u predstavi”. Kao najbolje glumačko ostvarenje ističemo mladog glumca Josipa Cukovića koji je svojom energijom i scenskim šarmom osvojio simpatije publike - istaknula je Selena Andrić, glumica i asistentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, predsjednica Prosudbenog povjerenstva.

Gledatelji, kojih je kao i na otvorenju bilo mnogo, predstavu su ocijenili ocjenom 3,53. M. Kokaj

Velik je zahtjev odigrati “predstavu u predstavi”

Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

Najčitanije iz rubrike