Novosti
PRIJAVLJENE TRI KANDIDATURE

Milanović, Komadina i Lungo u utrci za predsjednika SDP-a
Objavljeno 31. siječnja, 2016.

U nedjelju u ponoć istekao je rok za isticanje kandidatura za predsjednika SDP-a. U utrku za predsjednika uz dvojicu glavnih kandidata, Zorana Milanovića i Zlatka Komadinu, neočekivano se priključio i zadaraski poduzetnik Dušan Polovina Lungo.

Aktualni predsjednik stranke Zoran Milanović svoj je program za novi mandat, nazvan “Naš smjer”, objavio uz videoporuku na svojoj Facebook stranici.

Milanović je podsjetio da je prije osam godina predložio izbor predsjednika, ili predsjednice SDP-a, po principu jedan član jedan glas. Taj je princip postao demokratska norma ispod koje se ne smije ići, poručuje. Zahvalio je svima koji su ga svih ovih godina podržavali. "Pred nama su izbori koji će odlučiti budućnost SDP-a. Mijenjanjem SDP-a mijenjamo Hrvatsku, a to smo u ove četiri godine jasno pokazali”, poručio je Milanović.

“SDP-u, a koji želim nastaviti voditi, potrebna je snaga i odgovornost u zaštiti građanskih standarda koje smo tek nedavno postavili. HDZ ponovno prijeti konzervativnom revolucijom. Vjerujem da s vama mogu obraniti i unaprijediti ono što zastupamo mi, slobodan svijet. SDP-u nudim sebe, svoju energiju, znanje i borbenost", poručio je Milanović.

Dušan Polovina Lungo istaknuo je i kandidaturu za člana Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a. Želja mu je dodatno demokratizirati izborni proces i odnose u stranci.

“Vjerojatno ja neću biti taj koji možda neće dobiti ni jedan posto glasova. Ali želim sve aktivirati i pomoći u tim procesima da se stranka transformira unutra i da se počisti što treba, ne klanovski, da budemo načisto, nego jednostavno da se da šansa mlađima i da se ide u nekom smjeru”, rekao je Polovina Lungo.

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a koji pretendira na čelnu poziju izjavio je kako se: “... ne borim u SDP-u za vlast za sebe, ja se borim da povećamo povjerenje građana u SDP-u. Zahvaljujem, vidimo se idućih dana, a onda četiri godine”.

Nastavljena burna kampanja

Unutar SDP-a nastavljena je burna kampanja. Zoran Milanović prozvao je neke od najvećih kritičara, Rajka Ostojića i Davora Bernardića. Za Yammat FM rekao je da su obojica kasno ušli u stranku od koje je, kaže, Ostojić dobio neopisivo mnogo. "Taj je cupkao oko mene kao vesela vjeverica", kazao je aktualni šef SDP-a. O protukandidatu Komadini, kojem su spomenuta dvojica dala podršku, Milanović nije htio. Nesuđena kandidatkinja za predsjednicu stranke Zrinka Starešinić na Facebooku je pak poručila da je upravo prljava kampanja razlog njezina odustajanja. O novom predsjedniku stranke SDP-ovci će odlučivati početkom travnja na unutarstranačkim izborima.

Najčitanije iz rubrike