Regija
NAŠIČKI SREDNJOŠKOLCI VOLONTERI NEZAUSTAVLJIVI

Žele da Grabar-Kitarović bude
kuma srednjoškolskog igrališta
Objavljeno 28. siječnja, 2016.

NAŠICE – Volonterski klub i udruga Otvoreno srce Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice prije nešto više od dvije godine pokrenuli su projekt “Ne dokolici, da športu!”, kojim je predviđena obnova srednjoškolskog igrališta. Ono što su dosad napravili doista je fascinantno. Projekt je dobio zeleno svjetlo Grada Našica, Osječko-baranjske županije te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, čijim sredstvima je osvijetljeno igralište, a osigurano je i opremanje golovima, koševima i zaštitnom mrežom. Našički srednjoškolski projekt svoj vrhunac doživio je predstavljanjem Odboru za znanost i ekonomiju u Hrvatskom saboru kao najvrsniji na državnoj smotri Projekt građanin. Međutim, mladi Našičani odlučili su ići korak dalje i spremni su projekt prezentirati i predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović. Žele da predsjednica bude kuma obnovljenog igrališta.

- Do sada smo izmijenili šest mailova s Uredom predsjednice ukazujući na važnost projekta naše škole, koji je bio najvrsniji na državnoj smotri, te sa zamolbom da se uključi u projekt i postane kuma igrališta. S nestrpljenjem očekujemo njezin odgovor - kazao je prof. Anđelko Cvijetović, voditelj projekta.

- Pred predsjednicu ćemo doći s argumentima, i to da dolazimo iz male sredine s najmnogoljudnijom školom, u kojoj je 1250 učenika i više od 100 nastavnika te više od 200 kvalitetnih projekata. Svojom potporom predsjednica bi dala posebnu težinu našem projektu, gdje bismo rekli da nadilazimo ideološke podjele oko raznih predmeta, primjerice građanskog pogleda na svijet i zdravstvenog odgoja. Drugim riječima, naš projekt je primjer da tu nema ideologije, nego se gleda čovjek i sve ono dobro i plemenito što se može iz njega izvući. Vjerujemo da i predsjednica Kolinda tako razmišlja i da će nas podržati – istaknuo je prof. Cvijetović.

No nedostaje još najmanje 800.000 kuna za obnovu atletske staze i postavljanje moderne gumirane podloge.

- Županija nam je obećala pomoć, ali i rukometni klub NEXE. No mi nećemo biti pasivni promatrači i čekati novac, nego ćemo se javljati na natječaje tvrtki i institucija te kucati na vrata da nam se pomogne i da što prije uredimo atletsku stazu i dobijemo modernu gumiranu podlogu na igralištu – zaključio je prof. Anđelko Cvijetović, koji se sa svojim gimnazijalcima bliži cilju.

Moderno uređeno i opremljeno igralište riješilo bi probleme srednjoškolaca i sportaša.

- S perspektive rukometaša mogu reći da je loše trenirati na mokroj i skliskoj podlozi. Optimisti smo svi zahvaljujući prof. Cvijetoviću i vjerujemo u uspjeh našeg pothvata - rekao je gimnazijalac Dinko Baričević. Istog je mišljenja i gimnazijalka i mlada odbojkašica Tea Ladnjak, koja je ustvrdila da bi svi njezini vršnjaci bili sretni da se igralište što prije obnovi. S. Fridl

Trebaju još najmanje

800

tisuća kuna za obnovu atletske staze i gumiranu podlogu

Izlobirali novac

Upornost i marljivost našičkih srednjoškolaca okupljenih u školski volonterski klub i udrugu Otvoreno srce ne treba podcijeniti. Oni su do sada lobiranjem u lokalnoj zajednici osigurali 750.000 kuna za obnovu igrališta.

- Grad Našice izdvojio je 50.000 kuna i preuzeo je obvezu plaćanja troškova električne energije za rasvjetu, dok je Županija s približno 400.000 kuna financirala projektnu dokumentaciju i elektrifikaciju igrališta te namjerava riješiti i asfaltnu podlogu. Ministarstvo je u prosincu uplatilo sredstva za sportsku opremu - nabrojio je prof. Cvijetović.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike