Sport
NAKON PRVOG SUSRETA BIJELO-PLAVIH U HERCEGOVINI

Vrijeme za otkrivanje karata
Objavljeno 28. siječnja, 2016.

Susret protiv Zrinjskog iz Mostara bio je zanimljiv iz više aspekata. Bio je to bio prvi test bijelo-plavih na pripremama u Međugroju, i to protiv momčadi koja je jesenski viceprvak BiH Premijerlige, što predstavlja ozbiljnu provjeru. A taj je susret ponudio i još jedan zgodan detalj. Naime, u redovima mostarske momčadi zaigrala su tri igrača koja su nosila dres NK Osijek. Neven Laštro i Jasmin Mešanović pomogli su bijelo-plavima u očuvanju prvoligaškog statusa prošle sezone, a igrao je i Pero Stojkić, koji je u Gradskom vrtu proveo godinu dana, od siječnja 2010. do siječnja 2011. godine. No, bilo je važno i vidjeti kako će se Osječani ponašati u susretu protiv takvog suparnika i ostavili su sasvim solidan dojam. Čvrsti, na trenutke i poželjno agresivni, iskazali su sve one dobre strane koje su ih krasile u završnici jeseni Prve HNL, ali ono što je loše je da nisu pokazali primjetniji napredak kada je u pitanju napadačka igra i kreacija prilika. No, to je segment na kojem se trenutačno jako mnogo radi, a uz to još uvijek u dosadašnjem dijelu priprema nismo vidjeli u istoj momčadi sve igrače koji figuriraju kao prvotimci.

- Na početku priprema rekao sam u svlačionici kako momčad koja je uspješno završila jesenski dio sezone ima kredite, ali da nikome nije zabranjeno nametanje. Dosad se nitko od tih igrača iz, uvjetno rečeno, drugog plana nije posebno nametnuo, ali ima još vremena. Utakmica protiv Zrinjskog bila je posljednja u kojoj smo igrali s različitim sastavom u svakom poluvremenu. Već protiv Širokog Brijega (u petak) udarna će momčad odigrati najveći dio susreta, a za ostale igrače prilika za dokazivanje bit će utakmica protiv Veleža - rekao je Zekić.

U susretu protiv Zrinjskog bila je primjetna nešto rezerviranija igra stražnjih bočnih igrača kada je ofenziva u pitanju, no bilo je i zanimljivih akcija, a posebno je važno što je Antonio Perošević zabio pogodak i time navijestio kako bi na proljeće opet mogao biti golgeterski raspoložen. Uglavnom, došlo je razdoblje u kojem će Zekić polako otkrivati karte kada je u pitanju prva momčad, iako u njoj ne treba očekivati previše novosti kada su imena u pitanju. No, ono što treba očekivati jest konkretnija napadačka igra. (D.Kl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike