Sport
NEVEN LAŠTRO I JASMIN MEŠANOVIĆ U DRESU ZRINJSKOG

Bivši "bijelo-plavi" nakon Gradskog vrta u borbi za titulu prvaka BiH
Objavljeno 27. siječnja, 2016.

U redovima mostarskog Zrinjskog igraju dva dojučerašnja nogometaša Osijeka. Neven Laštro i Jasmin Mešanović nosili su bijelo-plave dresove prošle sezone, a u Gradskom vrtu ostavili su različite dojmove. Laštro je, zapravo, odigrao samo proljetni dio prošle polusezone i u tom se kratkom vremenu prometnuo u važnog obrambenog igrača. Prošlog je ljeta bilo i razgovora o produženju suradnje i za ovu sezonu, ali se nije pronašao zajednički jezik, pa je Laštro završio u Zrinjskom. Kada pogledamo trenutačnu stiuaciju sa stoperima u osječkom prvoligašu, nije teško doći do zaključka kako bi igrač njegovih atributa dobro došao. Inače, jesenas je Laštro u Premijerligi bio standardan na poziciji stopera, a jednom je bio i strijelac.

- S obzirom na to da sam se ljetos naknadno priključio pripremama Zrinjskog, jesenski dio sezone bio je uspješan za mene. U početku nisam bio u prvoj momčadi, ali onda je stigla prilika, odmah sam zabio i pogodak, što mi je olakšalo ustaljivanje u početnoj jedanaestorki. Skupio sam 16 nastupa i time sam zadovoljan, ispričao je Laštro.

Međutim, pitanje igračke budućnosti opet je otvoreno jer mu ugovor traje do ljeta, a novi zasad nije potpisao pa nije isključeno da u ljeto krene u potragu za novom sredinom.

- Neću gledati toliko unaprijed. U proljeće nas čeka borba za titulu jer zaostajemo samo jedan bod za vodećom Slobodom iz Tuzle i želim se fokusirati na to, vremena za razmišljanje o budućnosti će biti dovoljno nakon što završi sezona.

S Mešanovićem je priča nešto drukčija. U Osijek je prije godinu i pol stigao s velikom pompom i očekivanjima, ali je na kraju “otišao na stražnji izlaz”. U jesenskom dijelu sezone 2014./15. dosta je igrao za “bijelo-plave”, a bio je i strijelac četiriju pogodakaa. No s odlaskom Tomislava Rukavine s klupe “bijelo-plavih” njegov se status promijenio. Kod Ive Šuška, prošlog proljeća, nije previše igrao, pa je razlaz u ljeto bio očekivan. U Zrinjskom se pronašao, iza njega je dobra polusezona, u kojoj je imao standardno mjesto u napadu mostarskog kluba i dao svoj doprinos osvajanju titule jesenskog viceprvaka u Premijerligi BiH.

- Zadovoljan sam polusezonom. Zabio sam sedam pogodaka, šest u prvenstvu i jedan na europskoj sceni. Nadam se kako ću u istom ritmu nastaviti i u proljeće. Osijek? Žao mi je što nisam dobio više prilike pokazati svoju vrijednost, ali nema ljutnje. Bilo je to za mene dobro iskustvo.Tko zna, možda se jednog dana i vratim - zaključio je Jasmin Mešanović. D.Keler

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO 1988.

Labud iz Utrechta oduševio svijet

OBRVANOV POPIS: IZGRADNJA TEMELJA

Reprezentacija za OI u Los Angelesu

Najčitanije iz rubrike