Sport
OBRAČUN ULTRASA I KOHORTE

"Kolateralna žrtva" bila je "šajba" na automobilu
Objavljeno 24. siječnja, 2016.

Pomalo nevjerojatno, ali za bolje poznavatelje prilika na navijačkoj sceni ništa iznenađujuće. U subotu se igrao prijateljski dvoboj klubova iz dva susjedna slavonska grada, ali među navijačima nije bilo nimalo prijateljstva. Rivalitetet navijača Osijeka i Cibalije nije nikakva novost, a tenzije koje se stvore kada se sastaju slavonski rivali pomalo su zabroavljene jer već treću sezonu ne igraju u istom stupnju natjecanja. No, ovaj prijateljski susret vinkovački Ultrasi iskoristili su za dolazak u Osijek, a uoči susreta došlo je do manjeg navijačkog okršaja. Dogodio se u Trpimirovoj ulici (prekoputa Bille), letjelo je kamenje i druga "oruđa" koja su se našla pod rukama navijača, ali policija je brzo stvari stavila pod kontrolu, a kasnije je s tribina stadiona u Gradskom vrtu odvela 15-ak vinkovačkih navijača.

O sukobu navijača oglasila se priopćenjem i Policijska uprava osječko-baranjska.

- Do sukoba je došlo između više gostujućih navijača Cibalije i domaćih Osijeka, a tom prilikom nije ozlijeđena ni jedna osoba. Protiv dvije osobe podnijeli smo prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima - oglasio se Vlado Krznarić, policijski službenik za odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

Iako nije bilo ozlijeđenih, kolateralna žrtva “makljaže” bila je samo “šajba” na automobilu. “Prilikom obračuna u kojem je letjelo kamenje, 27-godišnjak je oštetio prednje vjetrobransko staklo automobila 39-godišnjakinje. Šteta na vozilu procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Policija je protiv 27-godišnjaka podnijela posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, kaže Krznarić. (D.Kl./ M.Bu.)

Možda ste propustili...

PRIJAM U BANSKIM DVORIMA ZA KARATISTE I PARAKARATISTE

Plenković: Hrvatski sportaši zaslužuju potporu

POČINJU ZAVRŠNE BITKE ZA EUROPU

Utakmica u Maksimiru nije biti ili ne biti

FUTSAL: DRAMA DO KRAJA

Majstorica u borbi za naslov prvaka

Najčitanije iz rubrike