Sport
PRIJATELJSKI OGLED SLAVONSKIH KLUBOVA

Najvažnije je bilo da se nitko nije ozlijedio
Objavljeno 25. siječnja, 2016.

U teškim uvjetima prijateljski susret odigrali su slavonski rivali Osijek i Cibalia. Teren je bio zamrznut, što je igračima vidljivo otežavalo kretanje i kontrolu lopte, pa je bilo iluzorno očekivati nekakvu posebnu predstavu. Zanimljivo, unatoč izrazito hladnom vremenu na tribinama Gradskog vrta okupilo se oko 400 gledatelja, a u toj brojci našlo se i 50-ak pristaša Cibalije. I zato nije sve prošlo mirno jer je uoči susreta došlo do kraćeg navijačkog okršaja u blizini stadiona koji je policija promptnom intervencijom brzo smirila i stavila pod kontrolu. Završilo se s ponekom razbijenom glavom.

Na terenu se malo toga imalo vidjeti. Cibalia je imala dvije dobre prilike, a Osijek je bio prilično rezerviran, ali je na kraju došlo do pobjede. U 23. minuti Turčin je bio u čistoj šansi, ali je odlično intervenirao Mikulić, a slično je reagirao i Žitnjak u drugom poluvremenu nakon udarca Jančića. Jedini pogodak na utakmici postignut je u 72. minuti, kada je Škorić dobro ubacio slijeva, obrana Cibalije nije uspjela izbaciti loptu na željeni način, ona je došla do Šarića koji je s desetak metara naciljao desni donji kut nemoćnog Gujića. I to je bilo sve. Skromno, ali s obzirom na uvjete koji su vladali na terenu, najvažnije je bilo da se nitko ne ozljedi. (D.Kl.)

Osijek 1 (0)
Cibalia 0

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 400. Sudac: Ate Vučemilović-Šimunović (Osijek). Strijelac: 1:0 Šarić (72)

OSIJEK: Mikulić, Matas, Lesjak, Salapić, Čuljak, Anić, Šorša, Mioč, Žaper, Štrkalj i Perošević. Još su igrali: Žitnjak, Radotić, Lukić, Šarić, Mandić, Škorić, Roce.

CIBALIA: Matković, Zgrablić, Plum, Turčin, Baša, Žderić, Jazvić, Šimunac, Vitaić, J.Filipović, Mišić. Još su igrali: Gujić, Odak, Tadić, Tomašević, Vidović, Dabro, Kopf, Mauer, Jančić, Z.Filipović, grgić, Uremović, Martinković, Vojković, Rubić.

Možda ste propustili...

JOSE BOTO, SPORTSKI DIREKTOR NK OSIJEK

Anton Matković vrijedi više od pet milijuna eura

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Nema pritiska na finalnom dvoboju

Najčitanije iz rubrike