Sport
OSIJEK NIJE PREVIŠE POKAZAO PROTIV CIBALIJE

Zekić se u Međugorju
odriče eksperimentiranja
Objavljeno 25. siječnja, 2016.
Pred bijelo-plavima su ogledni susreti s BiH premijerligašima

Vezani članci

PRIJATELJSKI OGLED SLAVONSKIH KLUBOVA

Najvažnije je bilo da se nitko nije ozlijedio

OBRAČUN ULTRASA I KOHORTE

"Kolateralna žrtva" bila je "šajba" na automobilu

Nogometaši Osijeka jučer su promjenili klimu, završne pripreme za proljetni dio sezone bijelo-plavi obavit će u Međugorju.

U sljedeća dva tjedna, koliko će tamo boraviti, odigrat će i četiri jake test-utakmice protiv BiH prvoligaša, što bi treneru Zoranu Zekiću trebalo poslužiti za konačni odabir udarne momčadi s kojom će ući u nastavak sezone.

Međutim, Osječani nisu baš u idiličnom ozračju otputovali u Hercegovinu. Uzrok tome je prijateljski susret protiv Cibalije u kojem Osijek nije pokazao previše, a to je prilično naljutilo trenera Zekića. Igračima bi se kao olakotna okolnost doista mogli uzeti iznimno zahtjevni uvjeti za igru, tvrd i sklizak teren, koji je prijetio ozljedama, ali trener je svejedno bio razočaran predstavom svoje momčadi.

- Osim činjenice da smo pobijedili, ništa me više iz te utakmice ne može učiniti zadovoljnim. Očekivao sam više ritma i živosti u našoj igri. Zato više neću eksperimentirati s momčadi. Nemam vremena čekati pojedince da se probude. Zahtjevi se znaju i odsad će igrati samo oni koji su toga željni, a samo će takvi moći dobiti priliku i u proljetnom dijelu sezone - poručio je trener bijelo-plavih.

Nije imenovao nikoga, a možda se u međuvremenu i smiri s obzirom na to da nema baš preveliku mogućnost miksanja momčadi. Naime, protiv Cibalije na raspolaganju je imao samo 19 igrača, dakle ni za dvije postave, pa su trojica, Lesjak, Čuljak i Mioč, bila prisiljena odraditi svih 90 minuta.

Ipak, od prvog treninga u Međugorju brojno stanje trebalo bi se popraviti.

- Očekujem da će se Grgić i Džolan, koji su posljednjih nekoliko dana bili izvan stroja, od prvog dana u Međugorju uključiti u normalan trenažni proces - kaže Zekić.

Nedvojbeno je kako će susreti dogovoreni tijekom priprema moći Zekiću dati jasnu sliku kada je u pitanju prva momčad. Naime, suparnici su odreda jaki BiH premijerligaši, a među njima su i oni koji su igrali na europskoj sceni. Već sutra (utorak) Osječani će snage odmjeriti sa Zrinjskim iz Mostara koji je jesenski dio prvenstva završio kao drugoplasirani u BiH prvenstvu; 29. siječnja igrat će protiv Širokog Brijega koji je trećeplasirana momčad tamošnje lige, a posljednje dvije provjere bit će protiv ipak nešto slabije rangiranih Veleža (2. veljače), koji je jesen završio kao posljednji, te Viteza (5. veljače) koji je trenutačno desetoplasirani.

- Nema za nas teških ili lakih utakmica. Kada igramo ovako kao protiv Cibalije, onda je svaki suparnik za nas problem - nastavio je u kritičkom tonu Zekić.

Očito je, kao trener ne želi dopustiti bilo kakvo opuštanje u svojoj momčadi koja je vrlo primjerno odradila završnicu jesenskog dijela sezone u kojoj je posve vratila nadu da se može progurati u sredinu tablice HNL-a. Međutim, Zekić itekako dobro zna kako se od stare slave ne živi, te da će Osijek, ako želi nastaviti uspon na tablici, morati biti još bolji negoli jesenas. To više što ga odmah na startu proljetnog dijela prvenstva čeka iznimno važan susret protiv Istre 1961 u Gradskom vrtu. Pobjeda u toj utakmici Osječane bi nakon dugo vremena izvukla iz opasne zone, pa stoga već od prvog proljetnog kola moraju biti na visokoj razini. Nemaju vremena za hvatanje zaleta i zbog toga je Zekić podigao tenzije nakon prijateljskog susreta s Cibalijom. U svakom slučaju, dva tjedna koja su pred bijelo-plavima riješit će sve Zekićeve dvojbe oko udarne momčadi. Ako ih uopće i ima...

Dalibor KELER
ŠPOLJARIĆ IPAK OTIŠAO U BiH

U susretu protiv Cibalije neočekivano nije bilo Josipa Špoljarića. Kasnije smo saznali kako je on umjesto na terenu završio na infuziji u osječkoj Kliničkoj bolnici jer ga je 'ščepala' nekakva viroza. Zbog toga je bio upitan njegov odlazak na pripreme u Međugorje, no Špoljarić je ipak otputovao s momčadi.

Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

EP: NAJBOLJI HRVATSKI GIMNASTIČAR NIJE USPIO OBRANITI NASLOV EUROPSKOG PRVAKA NA PREČI

Tin Srbić: Vjerujem da mogu puno bolje nego danas

Najčitanije iz rubrike