Osijek
OTVORENA IZLOŽBA I PROGLAŠENI NAJLJEPŠI LAMPIONI

Učenici izradili unikatne lampione - dar gradu Osijeku za rođendan
Objavljeno 2. prosinca, 2015.

I ove godine, u povodu Dana grada Osijeka, u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije otvorena je izložba lampiona i održana svečanost proglašenja pobjednika u tradicionalnoj akciji Lampioni za Dan grada.

Popularnu Lampionadu pokrenula je prije 22 godine Turistička zajednica grada Osijeka, a i ovaj put partneri su im bili Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Muzej Slavonije, Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek, Grad Osijek te tvrtka Karolina.

- U ovoj tradicionalnoj aktivnosti sudjelovale su sve osnovne škole s područja Osijeka te oko 3000 učenika. Svaka škola u svojim prostorijama obilježila je Dan grada izložbom lampiona, a deset najljepših iz svih škola izloženo je u prostorijama Muzeja Slavonije i bit će do 15. prosinca - rekao je Marin Kordić, predsjednik ZTK Osječko-baranjske županije.

Nakon filma o Lampionadi, brojnu djecu, njihove učitelje i roditelje, pozdravili su Denis Detling, ravnatelj Muzeja Slavonije, Saša Uranjek, direktor gradske Turističke zajednice, i Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika. Oni su učenicima čestitali na lijepim lampionima, kojima su uljepšali Dan grada.

Sve škole dobile su priznanja za sudjelovanje, a nagrade su dodijeljene u nekoliko kategorija. Prvo mjesto u Otvorenoj kategoriji – najmaštovitiji lampion, osvojila je Sara Salajić (OŠ Retfala), drugo mjesto osvojile su Mia Arambašić i Tihana Davoković (OŠ Frana Krste Frankopana), a treći je Filip Janjić (OŠ Vladimira Becića).

U kategoriji Osijek grad kulture - kulturne znamenitosti, prvu nagradu osvojio je Josip Capan (OŠ Tenja), drugoplasirani je Patrik Mehić (OŠ Franje Krežme), dok je treću nagradu osvojila Lara Jakopović (OŠ Višnjevac).

U kategoriji Grad Osijek prva je Rita Mutzhaus (OŠ Tin Ujević), drugi je Marin Rašić (OŠ Višnjevac), a treća Sonja Kujaveć (OŠ Antuna Mihanovića). Za najmaštovitiji lampion nagrađena je Patricija Adžić iz OŠ Ljudevita Gaja. Ove godine prvi je put dodijeljena nagrada za lampion koji je osvojio najviše lajkova na FB stranici TZ grada Osijeka. To je lampion koji je izradila Nikolina Brož iz OŠ Vladimira Becića.

Vesna LATINOVIĆ
LANTERNE OBASJALE TRG U TVRĐI

Nakon otvorenja izložbe, na Trgu Sv. Trojstva učenici iz svake škole koja je sudjelovala u ovoj manifestaciji upalili su jednu lanternu, ukupno njih 22, koje simboliziraju broj godina ove manifestacije. Uz to, na kraju svečanosti, gradonačelnik Ivan Vrkić pozvao je djecu da zajedno s njim kite bor na Trgu i tako proslave 229. rođendan Osijeka. I to nije sve. Gost dodjele nagrada bio je dječak Marin Bulić, jedini osječki finalist show programa Zvjezdice RTL Televizije, koji je ovu svečanost uljepšao svojim nastupom.

Možda ste propustili...

ZAJEDNICA MOLITVA I RIJEČ - PODRUČNA ZAJEDNICA OSIJEK

Trodnevni seminar nove evangelizacije

DANI OTVORENIH VRATA PU OSJEČKO-BARANJSKE

Interes mladih za poslom u policiji izimno je velik

Najčitanije iz rubrike