Novosti
CRNOM PLAHTOM PREKRIVENA DVOJEZIČNA PLOČA

U Vukovaru preminuo Darko Pajičić
Objavljeno 22. studenog, 2015.

Ispred zgrade vukovarske policije Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara zapalio je svijeće i crnom plahtom prekrio dvojezičnu ploču s ćiriličnim natpisom u spomen na preminuloga Darka Pajičića koji je prije dvije godine razbio ploču na toj zgradi te je u sukobu s policajcem zadobio teške ozljede. Vukovarski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, 43-godišnji Darko Pajičić umro je u Vukovaru. Policijski službenik udario je Pajičića i pustio ga da padne na nogostup, pri čemu je Pajičić udario glavom o beton i zadobio teške ozljede. Incident je izazvao burne reakcije braniteljske populacije, a Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizirao je akciju u sklopu koje su postavljani plakati po cijeloj Hrvatskoj s fotografijom Darka Pajičića koji leži u bolničkoj postelji. Policija je ustvrdila kako je policajac bio dužan postupati prema osobama koje su pokušavale oštetiti dvojezične ploče te da je Pajičić pao na nogostup teško se ozlijediši i da je bio alkoholiziran. Grupa građana podnijela je u međuvremenu kaznenu prijavu protiv policajca zbog prekomjerne uporabe sile, dok je Stožer tražio njegovu suspenziju te ostavku resornog ministra.

Svijeće je zapalilo i izaslanstvo HSP AS predvođeno saborskim zastupnicima glavnim tajnikom stranke Perom Ćorićem i predsjednikom stranke Ivanom Tepešom.

Darko Pajičić se od dana stradavanja nikada nije oporavio. Kirurški mu je odstranjen dio glave, teško se kretao i često je bio po bolnicama. Posljednjih nekoliko mjeseci bio je u Domu za stare i nemoćne. Posljednji ispraćaj Darka Pajičića održat će se danas u 14 sati na Memorijalnom groblju u Vukovaru. M.Kokaj

Možda ste propustili...