Crna kronika
BORBA POLICIJE PROTIV ŠVERCERA

U 10 dana policajci zaplijenili gotovo četiri tone duhana
Objavljeno 19. studenog, 2015.
U sva tri slučaja policija je zaplijenila duhan u listu

VIROVITICA - Gotovo četiri tone, točnije 3780 kilograma ilegalnog duhana, zaplijenili su virovitičko-podravski policajci u proteklih desetak dana. U sva tri slučaja duhan su policajci primijetili u vozilima, dok su redovito kontrolirali promet.

Posljednju zapljenu “odradili” su pripadnici Interventne jedinice policije iz Virovitice, dok su u utorak kontrolirali promet između Bakića i Josipova. “U prometu je zatečen 63-godišnji vozač kako u vozilu daruvarskih registracija prevozi kartonske kutije s duhanom. Utvrđeno je da se u kutijama nalazi više od 1500 kilograma duhana u listu tipa svijetla virginija koje nisu označene nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Slijedi podnošenje kaznene prijave i obavijest nadležnoj Carinarnici zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama, doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske.

Još veća količina duhana zaplijenjena je prošlog petka kod virovitičkih ribnjaka. Policajci su zaustavili 41-godišnjeg vozača vozila bjelovarskih registracija, koji je u 13 kartonskih kutija prevozio 1680 kilograma duhana u listu. Na kutijama ni tada nisu postojale nadzorne markice hrvatskog Ministarstva. Istragom je utvrđeno da je 41-godišnjak kupio duhan na području općine Špišić Bukovica od 54-godišnjeg proizvođača duhana nad kojim je također provedena istraga.

Početkom studenoga u Kladarama su policajci iz Pitomače zaustavili 55-godišnjaka koji je prevozio traktor. Na prikolici se nalazilo 600 kilograma duhana u listu, također spremljenog u kartonske kutije.

Sandra LACIĆ
ODUZETO JOŠ 200 KG DUHANA

U ponedjeljak u večernjim satima policajci iz Mobilne jedinice prometne policije na autocesti A1, odmorište Vukova Gorica, zatekli su 32-godišnjeg vozača kako u automobilu šibenskih registracijskih oznaka prevozi više vreća sitno rezanog duhana i oružje. U vozilu je imao 205,81 kilogram sitno rezanog duhana.

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike