Novosti
MISTERIOZNA SMRT U OSIJEKU

Jedan mrtav, drugi izboden, susjedi šokirani: Gol je trčao zgradom, a onda skočio s krova
Objavljeno 29. listopada, 2015.

Jedan muškarac pronađen je mrtav, a drugi teško ozlijeđen u četvrtak oko 9.30 sati, u Strossmayerovoj ulici 262, u Osijeku.

Tijelo mrtvog i golog muškarca u dobi od 27 godina pronađeno je u dvorištu iza zgrade na broju 262. U stanu na četvrtom katu iste zgrade pronađen je teško ozlijeđeni 31-godišnjak koji je s ozljedama opasnim po život kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. Kako neslužbeno doznajemo, preminuli je Saša Radmilović, a ozlijeđeni Dalibor Mirkajlović, i obojica su iz Slatine. Identitet trećeg muškarca koji je živio s njima u stanu nismo uspjeli doznati. Kada je pronađen u stanu 31-godišnjak je bio pri svijesti i komunicirao je s okolinom. Po dolasku u bolnicu hitno je operiran, a potom i prebačen na intenzivnu njegu.

Krvav završetak svađe?

Što se točno ondje dogodilo policija još utvrđuje, no prema prvim neslužbenim informacijama, 27-godišnjak se umiješao u svađu između dvojice svojih sustanara u kojoj je 31-godišnjak zadobio nekoliko uboda nožem u gornji dio tijela.

Policija će više informacija o cijelom slučaju objaviti u petak.

Stanari su prije no što su pozvali policajce čuli iz stana na četvrtom katu buku i lom.

- Ne znam što se točno dogodilo, ali oko 9.30 sati čula sam groznu buku, lom, viku i udaranje iz stana na četvrtom katu. Zatim se čulo kako se prozor razbija i lupanje po zidu. Pozvala sam policiju, ali bila sam sama u stanu i jako sam se uplašila te sam istrčala pred zgradu dok policija ne dođe. Tek kasnije mi je domar rekao i da se netko bacio sa zgrade - ispričala nam je jedna stanarka na broju 262.

Kako dodaje, u stanu iz kojeg se čula buka žive podstanari, ali iako ondje i sama živi osam godina, nikada ranije nije čula nikakvu buku koja bi narušavala svakodnevni mir. Kazala je i da nije upoznala trojicu muškaraca koji su se doselili, te da se u tom stanu podstanari često izmjenjuju.

Drugi stanari pak kažu da su vidjeli golog muškarca kako trči po zgradi i ramenom pokušava razvaliti vrata stanova.

- Prije nego što se popeo na krov pokušavao je provaliti u stanove. Sav je bio uznevjeren kao da je na nekakvim drogama. Kada nije uspio provaliti u naš stan, odjednom smo čuli prasak i nakon približno dvije minute susjeda je viknula: “Skočio je!”. Poslije smo vidjeli da je razbio prozor koji vodi prema požarnim stepenicama i otuda se popeo na krov - priča druga stanarka, i dodaje kako je poslije pogledala kroz prozor svog stana i vidjela nož na klupčici kupaonice stana na četvrtom katu. Ističe da je svemu ovome prethodila grozna buka iz istog stana na četvrtom katu.

Prasak stakla i nož na prozoru

Treća stanarka Strossmayerove 262 također je vidjela nož.

- Ja sam na petom katu i čula sam prasak stakla. Vidjela sam kako se gol muškarac popeo na krov i trči prema rubu. Samo sam se okrenula i spustila roletne. Prije toga bila je strašno velika buka, a kroz prozor svoje spavaće sobe vidjela sam na klupčici prozora od kupaonice stana iz kojeg je buka netom prije dolazila, veliki nož - priča stanarka s petog kata.

Prema riječima susjeda, u stan na četvrtom katu gdje je pronađen teško ozlijeđeni 31-godišnjak, prije nekoliko dana uselila su se tri muškarca. Nitko od susjeda iz peterokatnice u kojoj ima 52 stana, nije ih poznavao. Očevid u Strossmayerovoj 262 trajao je još satima nakon drame koja se ondje odigrala, a očevidom je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Za vrijeme očevida treći je mlađi muškarac cijelo vrijeme sjedio u policijskom automobilu bez službenih oznaka. Oko 14 sati mladić je u pratnji policajca u civilu ušao u zgradu.

Nedugo nakon što je “Ukop” odvezao tijelo mrtvog muškarca, policija je pozvala pripadnike Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek da operu mjestu u dvorištu gdje je tijelo pronađeno. Stanovnici Ulice Bele Bartoka, čije kuće gledaju u dvorište kobne zgrade u Strossmayerovoj ulici, kazali su da nisu vidjeli što se ondje dogodilo, nego samo policiju koja je kasnije došla na mjesto događaja.

Sandra LACIĆ

SUDIONICI

OVOG TRAGIČNOG DOGAĐAJA SU IZ SLATINE

ZABRINUTI SUSJEDI

Vlasta Š. (75) živi u kući pokraj zgrade u kojoj se odigravala prava drama s tragičnim krajem. Kaže da joj je susjeda iz zgrade preplašena ispričala što se događalo. “Izišla je pred zgradu i rekla mi da je zvala policiju te da se nešto strašno dogodilo u stanu gdje žive podstanari. Strašno je to. Nikad ne znaš kome iznajmljuješ stan”, kazala je susjeda Vlasta, zabrinuta za vlastitu sigurnost.

RASTE BROJ UBOJSTAVA

U prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je evidentirano 27 ubojstava, što je povećanje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada su se dogodila 23 ubojstva. Razriješenost ubojstava nije stopostotna kao lani. Policija je od 27 evidentiranih riješila 96,3 posto ubojstava. Broj pokušaja ubojstva u laganom je padu, do listopada ove godine zabilježen je 81 pokušaj ubojstva, a godinu dana ranije 83.