Kultura
BARUTANA 015 - OD 23. DO 29. LISTOPADA U MLU OSIJEK

Za otvorenje predstava “Prema početku” plesačice i koreografkinje Ane Kreitmeyer
Objavljeno 23. listopada, 2015.

Nomadsku povijest projekta koji je pod nazivom Barutana 06 pokrenut 2006. kroz inicijativu oživljavanja osječke Barutane te je zamišljen kao cjelogodišnji program namijenjen predstavljanju i poticanju nezavisne kulture, prethodnih su godina obilježili zaboravljeni i/ili napušteni prostori u kojima su se, u improviziranim i neadekvatnim uvjetima, realizirali programi kojima su se predstavili brojni sudionici hrvatske nezavisne scene, umjetnici i kulturni akteri različitih područja djelovanja. U svom desetom, jubilarnom izdanju, pod nazivom Barutana 015, program će se ove godine realizirati u suradnji s Muzejem likovnih umjetnosti te će se od 23. do 29. listopada u MLU-u (uz slobodan ulazak) moći vidjeti program kakav je u Osijeku potreban u kontinuitetu, ističu organizatori iz udruge M-art:

- Otvorenost MLU-a prema suradnji s akterima nezavisne kulture vidimo kao jedan od malih, ali važnih koraka u afirmiranju Muzeja kao sve aktivnijeg poticatelja i generatora različitih vidova suvremenih kulturnih i umjetničkih praksi. Željeli bismo ovom suradnjom naglasiti da su modusi kontinuiranoga prilagođavanja, snalaženja i iznalaženja novih načina za sprovedbu programa nezavisne kulture neiscrpni, ali i da ih je potrebno shvatiti kao poticaj za stvaranje i omogućavanje dugoročno kvalitetnijih i stabilnijih uvjeta rada. U povodu 10-godišnjice programa, suradnju s Muzejem vidimo i kao jubilejski poklon vlastitim nastojanjima, pri čemu se program u deset godina trajanja prvi puta realizira u prostoru koji je adekvatan zahtjevima i kvaliteti programa, odnosno, uloženom angažmanu i umjetničkim ostvarenjima sudionika koje predstavljamo ove, no i prethodnih godina.

Program započinje plesnom predstavom “Prema početku” plesačice i koreografkinje Ane Kreitmeyer (23. listopada, u 19 sati), a u slijede projekcija, predstavljanje knjige, zvučno-vizualni performans, radionica, te izložba u Kulturnom centru Eurodoma, organizirana u suradnji s drugim udrugama.N.Vekić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike