Sport
U CIBALIJU BI MOGLA STIĆI I FINANCIJSKA “INJEKCIJA”

Tomislav Turčin potpisao za Rijeku, ali
će se preseliti nakon završetka sezone
Objavljeno 22. listopada, 2015.

Sve što se događa oko Cibalije i unutar nje budnim okom prati predsjednik kluba Miroslav Gagro. U posljednje vrijeme uspjesi su mu donijeli osmijeh na lice pa mu veliki posao koji obavlja i ne pada tako teško.

Zadovoljan je radom i uspjesima seniorske momčadi, koja je osjetno smanjila zaostatak za Šibenikom, što otvara velike izglede u ostvarenju cilja.

- Tvrdim i dalje, kao što sam i do sada, kako mi imamo najbolju momčad u ligi. Malo smo imali problema s realizacijom, odnosno srećom, a sada je došlo sve na svoje. Puno je igrača došlo, pa je trebalo i vremena da se uigraju. Pred nama su dva teška gostovanja koja će uvelike odlučivati kako ćemo biti plasirani na kraju jesenskog dijela sezone. Plan nam je sačuvati drugo mjesto na tablici i ne zaostati za vodećim previše bodova, a onda na proljeće ojačati momčad i napasti prvo mjesto - rekao je predsjednik Cibalije.

Da se napadne prvo mjesto zasigurno će trebati i bolja financijska situacija jer da bi se ojačala momčad i dovela pojačanja, bez novca se ne može. U tom smjeru krvnu sliku će zasigurno popraviti priljev novca od transfera Tomislava Turčina u Rijeku. Naime, konačno je ta priča dobila svoj željeni završetak. Potpisan je ugovor o transferu Turčina iz Cibalije u Rijeku. Najvjerojatnije će Turčin u nebeskoplavom dresu okončati ovu sezonu, a tek sljedećeg ljeta obući bijeli dres Rijeke.

- Pokušavamo financijski bez trzavica završiti polusezonu, a onda u dva mjeseca stanke pokušat ćemo i financijski ojačati klub. Vrijeme će pokazati jesmo li na dobrom putu. Nama je druga liga skupa, znate da su nam kadeti i pioniri u Prvoj ligi, a i juniori se natječu na državnoj razini, a interes nam je da i oni igraju Prvu ligu svoga ranga. Samo usporedbe radi predstojeći vikend prva momčad ide u Dugopolje, kadeti i pioniri u Split, a da bi odigrali te tri utakmice, treba nam 45 tisuća kuna.

Cibalia od grada trenutno mjesečno dobiva 150 tisuća kuna, što nije dovoljno za tekuće financiranje kluba.

- Prezadovoljan sam svime što grad i županija čine za klub, bez obzira na naše uspješne rezultate. Zaista, grad i županija odvajaju maksimum koliko mogu i uz nešto malo sponzora održavamo tekuće financije. Bez njih sigurno to ne bismo mogli. Nadam se kako ćemo uskoro poboljšati i tu stavku u klubu, pa da uz dobre igre prve momčadi možemo reći kako i financijski stojimo dobro - zaključio je predsjednik Cibalije.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

MURSAŠI IZJEDNAČILI FINALNU SERIJU

Prekinuli niz prvaka i poslali jasnu poruku

Najčitanije iz rubrike