Mozaik
LEONA PARAMINSKI:

Živim život kakav sam oduvijek htjela
Objavljeno 7. listopada, 2015.
Gradim dobre temelje i pokušavam uživati u procesu

Hrvatska glumica Leona Paraminski u ožujku je dobila svoju prvu kazališnu ulogu u Americi. Igrala je u predstavi “Dead Man’s Cell Phone”.

Glumica je oduševljena američkom kazališnom publikom. Nakon te predstave, dobila je još nekoliko kazališnih ponuda u Santa Barbari. No Leona ih je odbila, jer je krenula graditi temelje za karijeru u Los Angelesu. Naime, Leona sa suprugom već godinu dana živi u Americi i uživa u svakom trenutku. Za portal Scena.hr kaže da živi život kakav je oduvijek htjela. Nedavno je s prijateljima u Las Vegasu proslavila rođendan. Leonu ćemo uskoro vidjeti i u filmu “Zbog tebe”, redatelja Anđela Jurkasa.

Igrate u filmu “Zbog tebe”. Kako je došlo do suradnje s Anđelom Jurkasom?

- Dugo vremena se ta ideja rađala kod Anđela. Pričali smo mnogo o tome, u međuvremenu smo snimili i spot za pjesmu “Nestajanje”, i tada mi je govorio da bi snimio film koji bi na neki način bio vezanje na spot, na ljubavnu priču dvoje ljudi... I tada mi je jedan dan samo došao sa scenarijem. Ubrzo nakon toga krenuli smo na snimanje. I to mjesec dana prije mog odlaska u Ameriku. Jedva čekam da vidim film.

Kakva je uloga?

- Pratimo život djevojke koja je izgubila svoju životnu ljubav. Komplicirano, višeslojno, mračno i tužno. Apsolutno trebamo cijeniti i njegovati odnose koje imamo u životu, ali često zaboravljamo na to, uzimamo ih zdravo za gotovo... Ja sam jako zahvalna što sam našla ljubav svog života. Neki ljudi traže cijeli život, neki ju, nažalost, nikada ne nađu, dok neki ne cijene ono što imaju. Ljepota glumačkog posla je i u tome što se ponekad nekom ulogom osvrnete i na svoj život, pomognete sami sebi osvijestiti neke stvari.

Što biste vi napravili za voljenu osobu?

- Teško je odgovoriti na to pitanje. Čovjek treba biti u takvoj situaciji da bi znao kako će reagirati, ali vjerojatno bih napravila sve što je u mojoj mogućnosti u tom trenutku.

Kako je bilo na snimanju?

- Na snimanju je bilo zabavno, upoznala sam divne i talentirane ljude. Bilo mi je iznimno drago opet surađivati s Jasnom Bilušić.

Gdje i kako ste proveli godišnji odmor?

- Živim u Kaliforniji pa imam osjećaj da sam stalno na godišnjem odmoru jer živim u blizini mora. Ali za moj rođendan otišli smo u Las Vegas s prijateljima iz Hrvatske koji su bili kod nas u posjeti. A za mjesec dana idemo u San Francisco. Jako stara želja mi je otići na Kubu, ali to ćemo vjerojatno sljedeće godine. To su sve mali godišnji odmori.

U Santa Barbari igrali ste u predstavi “Dead Man’s Cell Phone”. Kakvi su dojmovi?

- Teško je generalizirati jer sve ovisi o tome gdje se igra, što se igra, koji komad. Ali mogu vam reći da je publika ovdje vrlo otvorena, vesela, dišu s vama. Lijep je to osjećaj. Meni je bilo najvažnije probiti barijeru na engleskom jeziku na sceni. Zadovoljna sam rezultatom. Došlo mi je još nekoliko ponuda za rad u kazalištu u Santa Barbari, ali bilo je vrijeme da se okrenem Los Angelesu. Imali smo jako dobru vibru, sjajno smo se zabavljali. Svi se i dalje družimo. Evo baš mi je kolega iz predstave za moj rođendan dao kuću gdje smo organizirali veliki tulum. Sretna sam jer upoznajem divne ljude. Zaista imamo divne prijatelje. Nadam se da ćemo ih sljedeće godine dovesti u Hrvatsku na jedrenje. Neki od njih su Hrvatsku već ranije posjetili, te su oduševljeni obalom. Hrvatska je ovdje pravi hit.

Što još pripremate?

- Na audiciji sam dobila agenta, imam i menadžera. Sada radimo polako na karijeri, iako nije lako. Sve je teže kad si stranac, ali i u tome ima ljepote i nekih prednosti. Ima mnogo smjerova kojima se može ići. Ja sam odabrala teži. Bitno je da sada imam iskusnu ekipu iza sebe koja vjeruje u mene. I ono najvažnije, što je meni ujedno i najteže, a to je biti strpljiva. Sada gradim dobre temelje i pokušavam uživati u procesu.

Ljepota

GLUMAČKOG POSLA JE I U TOME ŠTO SE NEKOM ULOGOM OSVRNETE I NA SVOJ ŽIVOT

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

Najčitanije iz rubrike