Mozaik
“FRUTTINI ADRIA MUSIC SHOW”

“The Voice” u Čačincima:
Nina, Pjerino, Mateo, Tomislav
i Antonela pokazali svoj talent
Objavljeno 5. listopada, 2015.
Projekt je mladim glazbenicima omogućio nastupe diljem Hrvatske

Glazbeni show HTV-a “The Voice” iznjedrio je mnoge velike glazbene talente iz cijele Hrvatske. Većina njih ostat će i dalje tražiti sebe na hrvatskoj glazbenoj sceni, dok su oni ponajbolji već osvojili srca zahtjevne hrvatske publike.

Među njima je svakako i petorka Nina Kraljić, Antonela Đinđić, Mateo Resman, Tomislav Užarević i Pjerino Ružević. Neki od njih već rade samostalne singlove, neki od ranije imaju svoj band, no svi su već sad dio hrvatske estrade. Želeći i dalje spajati vrhunske glasove The Voicea, krenuo je sjajan projekt koji je mladim glazbenicima omogućio zajedničke nastupe diljem Hrvatske. Riječ je o projektu pod nazivom Fruttini Adria Music Show, glazbenom programu u kojem je vikendima kroz ovogodišnje ljeto održano 20 nastupa s 18 finalista The Voicea. Putem ovog programa ovi sjajni mladi glazbenici nastupili su i u Čačincima i to u organizaciji Savjeta mladih:

- Projekt pod zajedničkim nazivnikom Frutttini Adria Music Show započeo je ovoga ljeta s ciljem da bude sezonski, dakle pod radnim nazivom Ljeto 2015. Zamišljeno je da se mladi glazbenici predstave, dakle tijekom cijelog ljeta, i to u četiri grada na moru - Poreč, Crikvenica, Zadar i Rijeka. Potom su se uključili Novalja i Malinska i tako je krenula, pa možemo sada već reći, naša turneja koju smo nastavili i po kontinentu. I tako je od jednog malenog projekta nastala prava ozbiljna glazbena priča. U Čačince smo došli posredovanjem jednog divnog prijateljstva i dosadašnje suradnje preko banda Acoustic Souls, s kojim ja radim, a koji su već nekoliko puta bili ovdje i mogu reći da nam je iznimno drago da možemo predstaviti ove odlične mlade glazbenike i u Slavoniji. U nastavku godine odlučili smo nastaviti raditi, dogovarati nove koncerte i evo, do sredine studenoga već imamo dogovorena tri koncerta, a pregovaramo s još dosta do nove godine - kaže menadžerica Glorija Škare. Petorka sjajnih mladih glazbenika uživaju u ovom projektu koji im je donio novu glazbenu priliku u životu.

Stvarno guštamo!

Pobjednica The Voicea Nina Kraljić već je krenula krupnim koracima na hrvatsku glazbenu scenu objavljenim singlom “Zaljuljali smo svijet”.

- Moram prvo reći da sam presretna što se ekipa iz The Voicea putem projekta Fruttini Adria Music Show ponovno okupila i što zajedno nastupamo. Moja glazbena priča traje od malena, od kada tražim svoj stil i, evo, putem The Voicea konačno sam se pronašla. Moj prvi singl nastao je u jednom sjajnom duelu prekrasnih žena Ines Prajo s melodijom i Arijane Kunštek s tekstom, a nastavila se ponovno jedna odlična suradnja iz The Voicea preko Tihomira Preradovića koji je bio mentor unutar tima “Jacques”, a u ovoj priči producent i aranžer. Nisam izdala ovaj singl odmah nakon pobjede, jer nisam htjela ništa raditi na brzinu, a moram priznati da je meni iznimno drago što mogu stajati iza toga svojim imenom i prezimenom, a najviše mi je drago da mi je tim s kojim radim više od samog poslovnog tima. O prvom nosaču zvuka još ne razmišljam, još sam si ostavila prostora za kreativu – rekla je Nina.

“Djevojka kristalnog glasa”, Antonela Đinđić iz Zagreba, oduševljena je Fruttinijevim projektom.

- Nisam uistinu očekivala da će se nakon The Voicea ovako nastaviti, ali nekako sam priželjkivala da ćemo se bar na neki način družiti i ovo je ispala najidealnija moguća kombinacija. The Voice je svima nama dao nešto novo u životu pa tako i meni. Mene je show zapravo oduvijek interesirao, ali nikada nije bio u Hrvatskoj i kad je došao odmah sam se prijavila. Nikad nisam imala takva iskustva s televizijom niti na taj način prošla jedan dio glazbene priče, no danas sam presretna što sam bila dio svega toga. O mojoj glazbenoj budućnosti ne mogu mnogo pričati, imam mnogo planova i ideja, a definitivno ću glazbeno nastavljati stepenicu po stepenicu – kaže Antonela, najmlađa pjevačica među ekipom koja je nastupila u Čačincima. Kao i Nina i Antonela, u timu Jacquesa Houdeka u The Voiceu pjevao je sjajni Splićanin Pjerino Ružević, koji je osvajao fanove svojim neuništivim osmijehom i duhovitošću.

- Ja sam se zapravo sa 16 godina iz oklade počeo baviti glazbom. Prijatelj iz škole i ja smo okladili i tako sam ja prvo nastupio u showu Hrvatska traži zvijezdu, pa onda nastavio i u The Voiceu, i tako je glazba postala moj život. Što se tiče žanra u kojem bi se pronašao, teško je to zapravo odgovoriti jer nitko od nas još ipak nije toliko glazbeno izgrađen da bi se negdje pronašao. Ja više volim recimo moderan zvuk i mislim da bi se pronašao u nekakvoj elektronskoj glazbi, ili recimo house, r'n'b, hip-hop, u biti sve što ne dolazi iz Hrvatske. Ovaj projekt je predivan, dobili smo priliku da se ujedinimo i stvarno guštamo – rekao je Pjerino.

Pjevam ono što volim

Đakovčanin Tomislav Užarević već je upoznao Čačince kroz svoj band Acustic Souls, a kao i njegovi prethodnici uživa u zajedničkom druženju.

- Na Voice sam otišao spontano i, eto, prošlo je super. Meni je to sve skupa bila jedna velika avantura, uživao sam u Indirinom timu, a ona sama mi je pružila jednu slobodu da radim što hoću, odnosno da pjevam ono što volim. S Acoustic Soulsom smo već u petoj godini postojanja i moram reći da sam zbog toga strašno ponosan, a evo kako smo se Pjerino i ja preko Voicea skompali, on je sada već postao član benda. Vjekoslav i ja planirao snimiti sada nešto novo, autorsko i to bi bio naš novi nosač zvuka, a s Pjerinom bi bacili jedan zajednički live što će biti jako zanimljivo – rekao je Slavonac Tomo. Mateo Resman iz Gerova, pokraj Čabra, također je svoju Voice priču prošao kroz tim Indira.

- The Voice je za mene bio jedno veliko iskustvo i poticaj za dalje. Bez toga ne bismo zasigurno otišli dalje od garaže. Ja imam svoj bend, ali kad smo čuli za audiciju, rekao sam dečkima: “Ajmo se maknut iz te garaže, nema svirki nikako, nešto moramo napraviti”. Što reći o ovom Fruttinijevom projektu, rekao bih onu staru - zajedno smo jači, jer teško da bi itko od nas pojedinačno napunio neku dvoranu, a ovako je to prava prilika. Pitali ste me što reći kandidatima za novi The Voice, mogu samo reći čvrsto ostati dolje i hrabro naprijed. Moji planovi su završiti hrvatski album, jedan singl je vani i, eto, probat to izgurati – zaključio je Mateo.

Finaliste The Voicea u Čačincima su dočekali predsjednica TZ ureda Ana Marunica i članica Savjeta Mladih Katarina Zubčić, a u novootvoreni Domu kulture bio je prepun znatiželjnih fanova.

Vladimir GRGURIĆ

“ZAJEDNO SMO JAČI”

JER TEŠKO DA BI SVATKO OD NAS POJEDINAČNO NAPUNIO NEKU DVORANU

Tomislav Užarević

jedini Slavonac u ekipi

Vjekoslav i ja planirao snimiti sada nešto novo, autorsko i to bi bio naš novi nosač zvuka, a s Pjerinom bi bacili jedan zajednički live što će biti jako zanimljivo.

Najčitanije iz rubrike