Crna kronika
NASTAVLJEN CRNI NIZ - PJEŠAK (46) POGINUO U ĐAKOVU

Poginuo pokušavajući pretrčati frekventno raskrižje na obilaznici
Objavljeno 2. listopada, 2015.
Pješak je 31. žrtva prometa ove godine u Osječko-baranjskoj županiji

Vezani članci

PRIOPĆENJE MINISTARSTVA UNUTARNJIH POSLOVA

Zbog sve više poginulih strože kontrole na cestama

ĐAKOVO – Crni niz smrtno stradalih osoba na prometnicama Osječko-baranjske županije, nažalost, nastavljen je u četvrtak navečer na đakovačkoj obilaznici. Nesreća se dogodila kada je, u pokušaju da prijeđe frekventno raskrižje na kome nema označenog pješačkog prijelaza, život izgubio 46-godišnjak iz okolice Đakova. Nesretni čovjek time je postao 31. žrtva stradala na spomenutim prometnicama od početka godine, a druga na području Đakovštine u samo nekoliko dana. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o N.K. iz Preslatinaca, općina Drenje. Slučaj je potvrdila i Policijska uprava osječko-baranjska.

- U četvrtak oko 19.30 sati, na raskrižju državnih cesta broj 515 i sedam, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do nesreće je došlo kada je 47-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom i kretao se državnom cestom broj 7 te je ušao u raskrižje u vrijeme kada je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. U raskrižju se kretao pješak, 46-godišnji hrvatski državljanin te je 47-godišnjak, prednjim dijelom vozila udario u tijelo pješaka. Pješak je preminuo na mjestu nesreće, a mrtvo tijelo je, radi obavljanja obdukcije, prevezeno na Odjel patologije Kliničkog bolničkog centra Osijek. Rezultate očevida policija će proslijediti nadležnom državnom odvjetništvu. Od 19.40 do 23.15 sati za sva je vozila na dijelu državnih cesta broj 515 i sedam promet bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima, navodi se u priopćenju PU usječko-baranjske. Na mjesto događaja izišli su i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo koji su reflektorima osvjetljavali raskrižje dok je trajao očevid.

Inače, u Preslatincima, selu u kome je nesretnik živio, malo tko je bio voljan reći štogod o ovom slučaju. Rekli su nam tek kako je živio u kući s ocem, bez supruge, sam othranjujući maloljetnu kćerku.

Maja MUŠKIĆ
Najčitanije iz rubrike