Novosti
MEĐUSTOPA OD 10 DO 13%

Smanjenje PDV-a za poljoprivredu?
Objavljeno 1. listopada, 2015.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izjavio je jučer u Intervjuu tjedna za Soundset da će uvođenjem košarice ključnih poljoprivrednih proizvoda smanjiti PDV s 25 na međustopu od 10 do 13 posto.

“Imamo ozbiljne namjere to učiniti, slično kao što smo to učinili sa smanjenjenjem PDV-a u turizmu”, izjavio je ministar.

- To će biti košarica proizvoda koji su u proizvodnom smislu konkurentni. Dodatnim poticajem smanjivanjem PDV-a možemo ih još više učiniti konkurentnim i povećati poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj, supstituirati značajan dio uvoza poljoprivrednih proizvoda i povećati izvoz - najavio je Grčić, konstatiravši da je u poljoprivredi definitivno velik potencijal. “Industriju smo digli, turizam stoji bolje nego ikada, treći sektor u kojem hrvatska ima velike prednosti je poljoprivreda. Osim poticaja iz EU fondova, koji rastu iz godine u godinu i bit će sve veći, druga mjera svakako će biti smanjenje PDV-a”, kaže ministar.

Još se ne zna koliko će smanjenje točno biti, ali ministar barata međustopom od 10 do 13 posto. “Praktički bismo prepolovili PDV”, kaže ministar Grčić, dodajući kako trenutno ne može otkriti više detalja.(V.T.)

Najčitanije iz rubrike