Mozaik
JURO JAKOVLJEVIĆ IZ STARIH JANKOVACA SUDJELUJE NA IZBORU ZA MISTERA EUROPE EURONATIONS 2016.

Želim boje Lijepe Naše
predstaviti u slavonskoj nošnji
Objavljeno 29. rujna, 2015.
Predstavnik Europe mora biti sposoban i svestran

Juro Jakovljević iz Starih Jankovaca predstavljat će Hrvatsku na izboru za Mistera Europe Euronations 2016. godine.

Izbor će se održati na jednom od otoka arhipelaga Mayotte, u francuskoj provinciji, i to od 19. do 27. listopada 2015. O tome kako je dospio na izbor i kako se priprema, popričali smo s Jurom.

Kako ste postali predstavnik Hrvatske na izboru Mister Euronations?

- Godine 2013. otvorio sam profil na jednoj od modeling web-stranica te nakon nekoliko tjedana dobio prijedlog da se prijavim na natječaj za izbor za Mistera Europe Euronations, koji sam prihvatio. Nakon nekoliko tjedana, javila mi se osobno vlasnica licence Rachel Quesney i rekla da sam ušao u izbor kandidata za predstavljanje Hrvatske i da trebam potpisati ugovor. Već nakon dva tjedna primili su moje ugovore i postao sam službeno jedan od kandidata za predstavljanje Hrvatske. Za ovaj izbor predstavnike svake države birala je većim dijelom javnost preko društvenih mreža i web-glasovanja te commite i sponzori eventa. Kandidati su se gledali ne samo po fizičkom izgledu nego, ponajprije, i po osobnosti pa zatim školovanju, ambicijama, postignućima, hobijima i sportovima kojima se svaka osoba bavi, jer, citiram, "predstavnik Europe mora biti sposoban i svestran na najvišoj mogućoj razini", tako da svaki kandidat mora imati što više od svih kvaliteta koje određuju mušku osobu.

Čime se inače bavite i je li vam ovo prvi ovakav izbor?

- Profesionalni sam model i amaterski glumac u izgradnji glumačke karijere. Osnovnu školu završio sam u Novoj Rači kod Bjelovara, prvi razred srednje škole upisao sam u Vukovaru, a završio u Bjelovaru, nakon toga upisao studij i diplomirao u Križevcima te poslije, upisao još jedan studij u Zagrebu, koji je trenutno u mirovanju zbog izgradnje karijere. Godine 2012. počeo sam se baviti snimanjem reklama, 2013. modelingom, odradio fotoradionice na Fall into Fashionu, nakon toga Fotosofiju 8, mjesec dana poslije postao sam i jedan od kandidata za izbor za Miss i Mistera turizma 2013., gdje sam osvojio drugo mjesto. Krajem 2013. bio sam kandidat za izbor za Model godine, a nakon toga, 2013., otišao sam u Indiju u New Delhi raditi kao profesionalni model i glumac, gdje sam ostao četiri mjeseca i odmah nakon povratka otišao u Njemačku isto kao model i glumac. Ove godine bio sam i kandidat za izbor najboljeg glumca u iseljeništvu. A što se glume tiče, imao sam dosta uloga u hrvatskim serijama (Tajne, Stella, Vatre ivanjske), kao i u nekim filmovima (Hitac, Tok jedne svjesti te danski film "Itsi bitsi") a trenutno imam glavnu sporednu ulogu u hrvatsko-njemačkom filmu "It's Love????". Što se tiče reklama, snimio sam ih jako puno...

Imate li neki hobi?

- Moj hobi je tajlandski boks, s kojim uz glumu i modeling planiram napraviti koreografiju kao moj talent za glavno predstavljanje. Obožavam gledati filmove te volim učiti te upoznavati nove ljude i putovati svijetom.

Koju ćete narodnu nošnju predstaviti na izboru i gdje ste je nabavili?

- Ja sam Slavonac i moj je otac poginuo u Slavoniji u Domovinskom ratu, u rujnu 1991., i uza sve ponude koje sam dobio ne prihvaćam ništa manje osim toga da predstavljam boje Lijepe Naše uz slavonske običaje. Slavonsku nošnju još nisam nabavio, ali pregovaram s načelnikom općine Stari Jankovci i KUD-om. No to je otvoreno pitanje za sada, jer tražim najbolju opciju i najbolju nošnju kako bih predstavio Hrvatsku najbolje što možemo. Tako da su sve ponude dobro došle. Ovim putem pozivam sve koji se bave izradom slavonskih nošnji i žele da se njihova nošnja vidi i predstavi pred 700 milijuna potencijalnih gledatelja izbora, neka me slobodno kontaktiraju preko Facebooka, Twittera ili Instagrama.

Kako se pripremate?

- S puno znoja i rada, vježbam koreografiju, mukotrpni treninzi muay thaija i fitnessa.

Općina Stari Jankovci podržava vas u ovome, zar ne?

- Naravno, Općina Stari Jankovci me podržava i financijski te raznom podrškom za ovaj event, to je vrlo ugodno iznenađenje, da znam kako su moji Slavonci uz mene i da se podržavamo još uvijek nakon niza godina, što nikada neću zaboraviti te ću se truditi slavonsku kulturu dijeliti i dalje koliko god je moguće.

Kakve obaveze dobiva nositelj titule?

- Pobjednik izbora potpisuje jednogodišnji ugovor te je sljedeća godina san svakog modela. Sponzorirana snimanja, putovanje diljem Europe i izrada profesionalnih fotografija i kampanja za razne firme, revije, predstavljanja... A u najboljem slučaju, nevjerojatno jako puno mogućnosti upoznavanja velikih redatelja i produkcijskih kuća koja će mi otvoriti vrata ne samo u modelingu nego i u mojim snovima i ciljevima u glumačkoj karijeri. Ovaj izbor nije klasičan, na njemu su izuzetne “survivor type” pripreme, u kojima svaki kandidat prolazi naporne i teške uvjete. To je nevjerojatna avantura, i zbog toga me se toliko dojmila. Dobio sam priliku pokazati se na razini na kojoj sam zaslužio, a ne klasičnim izborom ljepote, gdje se pokazuje koliko je neka osoba od Boga nadarana... A cijeli moj život je bio mukotrpan, od početka rata, te sam naučio kopati i truditi se za sve što želim, a na kraju mi je to postala rutina koja me čini zadovoljnim i ovo će značiti nevjerojatno iskustvo, prilike, mogućnosti i avanturu.

Tanja KVORKA

CIJELI MOJ

ŽIVOT JE BIO MUKOTRPAN, OD POČETKA RATA, TE SAM NAUČIO KOPATI I TRUDITI SE ZA SVE ŠTO ŽELIM

Možda ste propustili...

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

U NOVOJ SEZONI “MASTERCHEFA”

U žiriju je i slavonski kuhar Goran Kočiš

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike