Crna kronika
KOBAN PRELAZAK CESTE GDJE NEMA ZEBRE

Bivši ravnatelj belomanastirske škole umro u bolnici od udara automobila
Objavljeno 28. rujna, 2015.
Na supružnike je naletio automobil koji je vozio 19-godišnjak

BELI MANASTIR - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u 19.05 sati u Školskoj ulici u Belom Manastiru jedna je osoba smrtno sradala, a druga je zadobila teške ozljede.

Kako je izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska, 84-godišnjak i 70-godišnjakinja prelazili su kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Zbog neprilagođene brzine kretanja u pješake je udarilo osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak. Zbog zadobivenih ozljeda teško ozlijeđeni pješaci su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek. Unatoč hitroj intervenciji liječnika, od posljedica prometne nesreće preminuo je 84-godišnjak, dok je 70-godišnjakinja zadobila teške ozljede i zadržana je na liječenju. Protiv 19-godišnjaka će biti podnešena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako saznajemo, život je izgubio Đorđija Vujović, bivši (prijeratni) ravnatelj belomanastirske osnovne škole, dok je teško ozlijeđena njegova supruga. Nesreća se dogodila samo nekoliko metara od njihova obiteljskog doma. Supružnici su se, naime, vraćali kući te prelazili cestu kod belomanastirske Nastavno-sportske dvorane, a vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak kretalo se u smjeru Ulice kralja Pera Svačića.

Osamdesetčetvorogodišnji pješak 27. je žrtva prometnih nesreća koje su se ove godine dogodile na prometnicama Osječko-branjske županije. Tako je nastavljen crni niz koji višestruko premašuje lanjsku brojku poginulih osoba u prometu. U istom vremenu 2014. godine poginulo je 11 osoba.

Još jedna prometna nesreća, u belomanastirskoj Industrijskoj zoni, dogodila su u petak poslijepodne, a za posljedicu je imala lakšu ozljedu i materijalnu štetu. Neslužbeno saznajemo da je ozlijeđena vozačica mopeda.

Ivica GETTO
DEVET PROMETNIH NESREĆA

U petak i subotu Policijska uprava osječko–baranjska evidentirala je devet prometnih nesreća. Za posljedicu su imale jednu poginulu osoba, jedna je teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Po tri su se nesreće dogodile na području Našica i Osijeka, dvije u Belom Manastiru te jedna na području Belišća.

27

osoba poginulo je ove godine u prometnim nesrećama na osječko-baranjskim prometnicama

Najčitanije iz rubrike