Osijek
EDUKATIVNO NATJECANJE SIGURNO DO CILJA

Borna, Alen i Roko najbolji su u vožnji autića na daljinsko
Objavljeno 16. rujna, 2015.

Roko Tomić i Alen Cvenić pobjednici su natjecanja u vožnji elektroautomobila na daljinsko upravljanje održanog jučer na vanjskim sportskim terenima OŠ Vladimira Becića.

Natjecanje Sigurno do cilja je održano kao dio Međunarodnog tjedna mobilnosti kojim se djeci želi skrenuti pozornost kako trebaju biti pažljiva u prometu.

U natjecanju su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda iz tri osnovne škole - Antuna Mihanovića, Franje Krežme i domaćina iz OŠ Vladimira Becića. Svaka je škola dala po tri natjecatelja, njihov zadatak bio je provesti daljinski navođeni automobil kroz stazu s preprekama bez pogreške. U natjecanju se dala prednost sigurnom, a ne brzom prolasku do cilja.

Dio natjecanja sa zanimanjem je pratio i dogradonačelnik Denis Ambruš, koji je prije svega ovaj susret iskoristio kako bi još jednom učenike podsjetio na nužnost opreza u prometu.

- Koliko god žurili, ne pretrčavajte cestu - poručio im je Ambruš. Potom je najboljima dodijelio nagrade. Treće mjesto pripalo je Borni Stojčiću (OŠ F. Krežme), drugi je Alen Cvenić (OŠ F. Krežme), a najbrži je bio Roko Tomić (OŠ V. Becić). No, kao se ovdje ocjenjivala i sigurnost, Alen je zaslužio i prvu nagradu kao vozač s najmanje dodira postavljenih prepreka.

Poslije natjecanja među pobjednicima najpričljiviji je bio Borna. Kaže da je imao tremu, posebice kada je vidio koliko je učenika i navijača bilo oko staze.

- Šteta što staza nije bila malo duža - kaže Borna uz napomenu kako se na natjecanje plasirao jer je dobar u vožnji automobila na kompjutoru.

Uz domaćine, OŠ Vladimira Becića, organizatori ovog edukativnog programa bili su i Odjel prevencije PU osječko-baranjske, Auto-moto klub “Slavonac” i Centar za tehničku kulturu.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...

OPĆINA ČEPIN PROVODI PROJEKT ZAŽELI BOLJI ŽIVOT

Pomoć u kući 32 mjeseca imat će čak 180 Čepinaca

OBALOUTVRDOM ZAGOSPODARIO KOROV

Neželjene biljne vrste pokorile kosinu šetnice

Najčitanije iz rubrike