Regija
SRPSKE INSTITUCIJE PROTIV OBVEZNOG BORAVKA OSMAŠA U VUKOVARU

Crnogorac: Posjet Vukovaru samo kao individualna odluka, a ne obveza
Objavljeno 2. rujna, 2015.

VUKOVAR - U organizaciji Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar održan je stručni skup Dvodnevni posjet Vukovaru osmih razreda, na kojem nisu bili predstavnici Zajedničkog vijeća općina te ostali predstavnici u ime Srpskog narodnog vijeća te Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

- Kao što je poznato, niti ja u ime Zajedničkog vijeća općina te ostali predstavnici u ime Srpskog narodnog vijeća i Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara nismo bili na predstavljanju ovog programa. Već duže vrijeme to traje s obzirom na to da je projekt počeo prije godinu dana. Pozdravili smo osnivanje JU Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, da svi koji dolaze u Vukovar samoinicijativno prođu kroz ustanovu. Međutim, od samog smo početka bili protiv drugog dijela projekta prema kojem će učenici obvezno provesti dva dana u Vukovaru. Prije svega s psihološkog gledišta - ne smiju se nikome kao obvezno nametati, pogotovo djeci u tim godinama, takve scene iz rata. I kada imamo takve scene na televiziji, stavljaju se oznake upozorenja - istaknuo je Dragan Crnogorac (SDSS), predsjednik Zajednice vijeća općina i saborski zastupnik.

- Ministarstvo branitelja preko Ministarstva obrazovanja nameće da se obvezno mora doći dva dana u Vukovar. Prije svega, sumnjamo i u stručnost ljudi koji su radili ovaj projekt, a i u sam dodatak koji bi trebao poslužiti kao neki dodatni materijal za edukaciju učenika koji dolaze. Sve materijale, a mi nismo bili uključeni ni u jednom segmentu rada na njima, dovodimo pod znak pitanja. Osim toga, taj materijal nije ni izrađen, a u ponedjeljak je predstavljen kao da jest. Bilo je samo usmenog govora o tome da je on završen, a on u biti nije čak ni dobio odobrenje Ministarstva obrazovanja. Vezano uz ovaj projekt Ministarstva branitelja mi smo apsolutno protiv, sve srpske institucije. Tražili smo od Ministarstva obrazovanja i ministra da nam kaže hoće li to biti obvezno ili ne. Ono što bi nama bilo jedino prihvatljivo jest da ovaj program nije obvezan, da je on individualan, da svaki učenik i roditelj sam odluči hoće li ići u Vukovar ili neće ići u Vukovar - dodao je Crnogorac. M. Kokaj

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike