Regija
GRADONAČELNIK IVAN PENAVA POTVRDIO:

Besplatni udžbenici
vukovarskim đacima
Objavljeno 1. rujna, 2015.

VUKOVAR - Besplatni udžbenici i ove školske godine za sve osnovnoškolce s područja Vukovara - epilog je konferencije za medije vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

– Za proteklu školsku godinu Grad je kupio 19.921 udžbenik, za što je u gradskom proračunu osigurano oko 1,1 milijun kuna. Za predstojeću školsku godinu kupljena je razlika udžbenika, odnosno njih 2213, za što je osigurano približno 145 tisuća kuna - istaknuo je Penava.

- Grad Vukovar prošle je godine nakon kupnje udžbenika sa svim osnovnim školama sklopio Ugovor o darovanju. Tim ugovorom škole se obvezuju voditi brigu o udžbenicima kako bi isti bili u uporabnom stanju najmanje četiri godine. Iste te udžbenike potom škola daje na korištenje svojim učenicima koji ih potom, po završetku školske godine, vraćaju opet školi. Škola po završetku školske godine Gradu dostavlja popis potrebnih udžbenika za iduću godinu, kao i popis udžbenika koji nisu potrebni učenicima škole u idućoj godini. S obzirom na stanje na terenu, smanjenje ili povećanje broja učenika, škola u dogovoru s Gradom nekoj drugoj školi s područja grada ustupa određeni broj slobodnih udžbenika. Treba spomenuti i kako se po završetku školske godine udžbenici pregledavaju kako ne bi došlo do slučajeva namjernog oštećivanja. U takvim slučajevima roditelji učenika bili bi obvezni nadoknaditi nastalu štetu. Udžbenike koji su oštećeni uslijed svakodnevnoga korištenja Grad kupuje pred novu školsku godinu - istaknuo je Penava.

Grad Vukovar podmiruje i troškove prehrane za 175 djece iz socijalno ugroženih obitelji, te je također osigurao i besplatan gradski prijevoz.M.Kokaj

Grad podmiruje i troškove prehrane za 175 djece, a osigurao je i besplatan gradski prijevoz

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike