Mozaik
OSMA VEČER HRVATSKOG FOLKLORA U NEUMU

Folklorni ansambl Lisinski
Vinkovci oduševio nastupom
Objavljeno 29. kolovoza, 2015.

Folklorni ansambl Lisinski iz Vinkovaca nastupio je u okviru osme Večeri hrvatskog folklora u Neumu.

Već tradicionalno ova se večer organizira u povodu obilježavanja Dana općine Neum i blagdana Gospe od Zdravlja, zaštitnice neumske župe. Raskoš svojih nošnji, tradiciju i običaje, pjesme i plesove pokazalo je sedam vrhunskih KUD-ova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Večer je počela svečanim mimohodom kulturno-umjetničkih društava ispred hotela Sunce do plaže hotela Zenit, gdje je smještena pozornica. Nazočne je pozdravio i poželio dobrodošlicu načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško, koji je zajedno s direktorom hotela Zenit Ivanom Lakićem od organizatora HKUD-a Lindžo primio prigodnu zahvalu za dosadašnju dugogodišnju potporu i suradnju.

Za bogatu i zanimljivu večer zaslužni su brojni nastupi. Uz dva domaća društva, HKUD Lindžo Neum i HKUD Hutovo, nastupili su i FA Lisinski Vinkovci, koji je i ovaj put oduševio nastupom, KUD Ivanić Grad, FA Zora Opatija, KUD Kamešnica Livno te Ine Tadić i Hercegovački bećari.

Osma Večer hrvatskog folklora ostat će zapamćena i kao dan obilježavanja 70. obljetnice djelovanja HKUD-a Lindžo iz Neuma te su tom prigodom članovi društva promovirali i svoj novi CD „Oj, kamenu rodni moj“. Kao i dosadašnjih godina, organizator ove bogate večeri je HKUD Lindžo, a pokrovitelj Općina Neum.M. Kokaj

Možda ste propustili...

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike