Kultura
VEČER POEZIJE U SKLOPU PROJEKTA INBOOK2015 U VINKOVCIMA

Posveta svima koji su barem jednom pokazali interes za pisanje pjesama
Objavljeno 16. kolovoza, 2015.

VINKOVCI - Lijepa ljetna večer bila je kao stvorena za još jedno kulturno događanje u gradu na Bosutu, a ovaj put održana je Večer poezije'' u okviru projekta InBook2015 u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovce.

Večer je bila posvećena svima onima koji su bar jednom pokazali interes za pisanje pjesama, a nisu imali priliku pročitati svoja djela. Među mladim smo pjesnicima zamijetili i jedno dobro znano ime - Larisu Janičev Stojanović, koja je pročitala svoje četiri pjesme. U uvodu ove uistinu posebne večeri mogli smo poslušati dvoje mladih umjetnika na gitari, a predstavili su se Toni Tominac i Tena Pilić. Treba posebno istaknuti glas mlade Tene.

Svoje su pjesme čitali: Ivona Babić, Mateja Jurčević, Mia Filipov, Larisa Janičev Stojanović, Lorena Šebalj, Marijan Almaš, Valentina Stantić, Barbara Dujmović, Nikolina Jurković, Nataša Horvat i Ana-Marija Posavec.

Prema riječima moderatorice večeri Ivone Babić, želja je bila dati priliku mladim pjesnicima iz Vinkovaca koji do sada nisu imali priliku javno nastupati. Tri su studentice - Ivona Babić, Mia Filipov i Mateja Jurčević - osmislile uistinu kvalitetan program za mlade koji se već nakon održane dvije večeri pokazao kao pravo osvježenje u kulturnoj ponudi grada Vinkovaca.

Kulturna manifestacija InBook2015 ide dalje. Za utorak, 18. kolovoza, u 19 sati zakazana je Javna tribina s pjesnicima i književnim kritičarima Davorom Ivankovcem i Franjom Nagulovim. Na ovoj će se tribini govoriti o položaju književne kritike u kontekstu hrvatske, europske i svjetske kulturne scene, utjecaju književne kritike na recepciju djela, te o statusu književnog kritičara. Moderatorica je Mateja Jurčević, a mjesto održavanja je Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci.M.Kokaj

Možda ste propustili...

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

U OSJEČKOM DRŽAVNOM ARHIVU U POVODU 100. ROĐENDANA

Svjedočanstvo o Kniferu u Osijeku i s Osijekom

Najčitanije iz rubrike