Mozaik
ZAVRŠIO 8. FERRAGOSTO JAM

Psihomodo Pop, Brkovi, Let3 i S.A.R.S.
doveli atmosferu do usijanja
Objavljeno 9. kolovoza, 2015.
Atmosfera me oduševila i drago nam je da smo ovdje, rekao je Gobac

Što reći na kraju, kako u nekoliko rečenica skupiti sve dojmove? Gotovo nikako. Zastor je spušten, još jedno glazbeno ludilo. Spektakl, provod, vruće ljetne noći uz alternativnu i urbanu glazbu, potrošene glasnice, umor, ali i sreća u očima.

Rock, punk, hip-hop, hard rock, dance... to je jedan i jedini Ferragosto Jam, festival koji je odavno prešao državu granicu i razinu, događaj koji je postao istinski zaštitni znak Orahovice. Osmi zaredom Ferragosto Jam ponovno je poskidao rekorde, prvo po broju dana, jer je naravno ovogodišnji prvi put trajao pet dana; potom po broju gradova iz kojih su mladi ljudi došli, jer gledajući registracijske oznake i u razgovoru s nazočnima, moglo se čuti da je bilo grupa iz Splita, Zadra, Pule, Zagreba, Karlovca, Varaždina, Bjelovara, Kutine, Čakovca, Siska, Daruvara, Našica, Vinkovaca, Osijeka, Đakova - dovoljno je reći cijele Hrvatske. Kakvi su dojmovi, pitali smo za vrijeme koncerta S.A.R.S.-a Marka Nemeca, alfu i omegu Ferragosto Jama. Vidljivo umoran i iscrpljen, Marko je rekao:

- Mi smo presretni, kako sam napisao na facebook-profilu Ferragosto Jama, publika nas je ostavila sa suzom u oku, najbolja publika dosad. Teško je govoriti o brojkama, to ćemo točnije znati kada zbrojimo prodane ulaznice, no ono što mogu sa sigurnošću reći je da je posjet bio najveći do sada, a zasigurno dvostruko veći nego prošle godine. Dali smo stvarno sve od sebe, doveli, ma mogu to slobodno reći, strašna glazbena imena, što je publika i prepoznala. I što reći na kraju nego: Doooobro jutroooo Ferragosto 9!

U dvije posljednje večeri atmosferu do usijanja podigli su ponajprije prve večeri Krankenšvester, Psihomodo Pop i Brkovi te druge večeri Let 3 i megapopularni srpski sastav S.A.R.S. U petak su nastupili Pičke vrište, Kurve, Gatuzo, Pasi, odlični beogradski Repetitor, hip-hoperi Krankenšvester, Brkovi te Gobac i njegova družina. “Psihići” i dalje nakon punih 31 godinu svirke, kako je to Gobac rekao na stageu, pune dušu i razvaljuju istinskim punk-rockom, od “Ja nikad nisam bio normalan”, “Nema nje” do “Donne”, pjevalo se zdušno u jedan glas:

- Ma ova publikica je sjajna, atmosfera Ferragosta me oduševila i drago nam je da smo ovdje - rekao je Davor Gobac. Subotnju večer začinili su MR: Albino, Mrak Mrakovčić, Debeli precjednik, Damir Avdić, Mašinko, Prti Bee Gee te posebno Let3 i S.A.R.S. Hitove “Buđav Lebac” i “Lutka” pjevalo je nekoliko tisuća duša od prvog do zadnjeg stiha, skakalo se i vrištalo, nisu se štedjele ni ruke i ni grlo.

I tako je priči FJ8 došao kraj, ruksaci na rame, šatore u gepek i pravac kući. Neki su čak i pješice išli do prve željeziničke stanice u Dugoj Međi udaljenoj od Jezera čak deset kilometara, ništa nije bilo teško jer što bi na kraju rekla mlada Ana-Marija iz Čačinaca: “Ferragosto je život!” Klub Dostava zvuka još se jednom pokazala kao vrhunski organizator, a Ferragosto Jam kao festivaj koji čini razliku.

Vladimir GRGURIĆ

POSJET

JE BIO NAJVEĆI DO SADA, A ZASIGURNO DVOSTRUKO VEĆI NEGO PROŠLE GODINE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike