Regija
PODGORAČKE LJETNE NOĆI

Unatoč kiši održani svi sadržaji
Objavljeno 3. kolovoza, 2015.

PODGORAČ - Završile su Podgoračke ljetne noći koje su desetu godinu zaredom održane ove nedjelje u Podgoraču. Proglašenjem pobjednika i uručivanjem medalja i pehara naboljim kuharima pilećeg paprikaša stavljena je točka na “i” još jednog izdanja te zabavno-sportske manifestacije, koja iz godine u godinu svojim atraktivnim programom privlači sve više posjetitelja. Međutim, drugo i ujedno završno izdanje Podgoračkih ljetnih noći pokvarila je kiša, koja je rastjerala posjetitelje i prekinula manifestaciju, ali prije nego što je počela padati, održani su svi planirani sadržaji.

Jedna od glavnih atrakcija ponovno je bilo natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša s trgancima, u kojem je sudjelovalo 14 ekipa. Komisija za ocjenjivanje - Drago Valek, Ivana Milobara i Mirjana Kučić, nije imala nimalo lagan posao. Prema riječima predsjednika komisije Drage Valeka, ocjenjivala se boja, gustoća i okus, a jednoglasno je odlučeno da je najukusniji pileći paprikaš u kotliću pripremila ekipa koju su činili Ivica Kovačević i Martin Uremović iz Koške. Drugo mjesto osvojile su kuharice Marica i Tajana Vičić iz Podgorača, a titulu trećeg mjesta dobili su kuhari Danijel Matković i Ilija Gavić iz Našica.

- Natjecanje je bilo vrlo izjednačeno. Svaka ekipa imala je svoju tajnu dobrog paprikaša, a na kraju su odučile nijanse. Pobjednički pileći paprikaš skrivao je pravo bogatstvo okusa – rekao je predsjednik komisije Valek. I nenagrađeni pileći paprikaši bili su ukusni, jer su posjetitelji u kratkom vremenu ispraznili kotliće.

Na Podgoračkoj ljetnoj noći protekle nedjelje nije se odustalo ni od natjecanja u runjenju kukuruza, u kojem je sudjelovalo osam parova. Prvo mjesto osvojili su Anita Vinić i Franjo Sili, drugo Branka Vinić i Zdenko Ostopanj, a treće Jelena Maligec i Josip Lipovac. Nakon runjenja kukuruza slijedio je ples s balonom osam prijavljenih parova. Natjecao se i načelnik općine Podgorač Goran Đanić, kojem je partnerica bila ravnateljica OŠ Hinka Juhna i predsjednica HKD-a ''Podgoračani'' Zdenka Vukomanović. Međutim, Đanić i Vukomanović su ispali, a pobijedili su Zdravko Vinić i Danijela Erić. Drugo mjesto pripalo je Emanuelu i Kristini Mihaljec, a treće Dragi Valeku i Katici Babić. Također, nije izostalo ni natjecanje u trčanju s jajetom u žlici za djecu, a sudjelovalo je ukupno 25 dječaka i djevojčica. Sve male natjecatelje organizator je počastio sladoledom, a najbolje nagradio medaljama. Pobijedila je Samanta Varga, druga je bila Mateja Varga, a treći Renato Mihaljev. Najmlađi sudionik bio je petogodišnji Luka Balentić, a najstariji 12-godišnji David Mastanjević.

Unatoč kiši, koja je onemogućila nastavak druženja uz glazbu i ples, bila je to još jedna zanimljiva manifestacija koju je uspješno organizirao HKD Podgoračani.

- Potrudili smo se i pokazali da ni kiša ne može poremetiti naše planove. Istina, nije nastavljeno druženje, nije se sviralo i plesalo, ali smo zadovoljni. Zacrtani natjecateljski program održan je prije kiše. Sljedeće godine nadamo se boljoj atmosferi i da nas kiša neće zaliti – istaknula je predsjednica HKD-a Podgoračani Zdenka Vukomanović.

Snježana FRIDL
TRUD SE ISPLATIO

Pokrovitelj Podgoračke ljetne noći bila je Općina Podgorač i načelnik Goran Đanić. Manifestaciju, koja se po svojoj masovnosti, unatoč krizi, nije puno razlikovala od izdanja iz prijašnjih godina, zatvorio je načelnik općine Podgorač Goran Đanić, čestitavši domaćinima na izvrsnoj organizaciji i mještanima na doprinosu. “Uloženi trud se isplatio. Ništa nas ne može zaustaviti, pa ni kiša, da organiziramo i realiziramo ovu prekrasnu ideju začetu prije deset godina. Deset godina nije malo i zato bih zahvalio prije svega mještanima, ali i vijećnicima koji su podržali ovaj projekt i omogućili da traje toliko godina. I dalje ćemo biti uporni da ova manifestacija sljedeće godine bude još bolja i posjećenija te da svi koji budu došli u Podgorač iskreno uživaju u pripremljenom programu, kao i do sada”, naglasio je načelnik Đanić, koji je sa svojim zamjenicima Josipom Mojzešom i Miloradom Beronjom pobjednicima uručio medalje i pehare.

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike