Crna kronika
ZLOSTAVLJAČI ŽIVOTINJA

Vezao kujicu kabelom, stavio u vrećicu pa ju bacio u kontejner
Objavljeno 29. srpnja, 2015.
U Velikoj Kopanici muškarac je izudarao psa palicom po njušci i polomio mu zube

VIROVITICA - Virovitička je policija otkrila muškarca koji je zavezao i bacio kujicu u kontejner u Špišić Bukovici prošlog tjedna. Građani su nesretnu mješanku pronašli u kontejneru za smeće prošlog utorka.

- Utvrđeno je da je 38-godišnjak u kontejner za smeće bacio svog psa (mješanku), kojoj je prethodno vezao noge električnim kabelom, te ju još stavio u vrećicu, nanoseći joj nepotrebnu bol i izlažući je nepotrebnim patnjama. Pas je smješten u sklonište za životinje, a protiv 38-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Zašto se 38-godišnjak na tako okrutan način pokušao riješiti svoje kujice nije poznato, no da ljudska glupost i neosjetljivost prema životinjama nema granica, svjedočio je još jedan prošlotjedni primjer. Naime, u petak je Virovitičanin došao u Veterinarsku ambulantu Feliks i prijavio da se u kontejneru za otpad na Trgu kralja Zvonimira, nalazi nekoliko bačenih štenaca. Izlaskom na teren pokazalo se da je prijava točna, iz kontejnera je izvađeno osam štenaca starih nekoliko dana. Pretpostavljalo se da su štenci u kontejner bačeni večer ranije ili to jutro. Policajci su i ovaj put izišli na očevid i tragaju za osobom koja je bacila štence. Nesretna kujica i osam štenaca pronađeni po kontejnerima zbrinuti su i sigurni.

- Svi su dobro i sve je pod kontrolom. Kad prođu karantenu mogu na udomljavanje - kaže veterinar Dražen Majetić iz virovitičke Veterinarske ambulante Feliks. Veterinar ističe da je u posljednje vrijeme previše zlostavljanja životinja kako na virovitičkom području tako i u cijeloj Hrvatskoj.

Sandra LACIĆ
POLOMIO PSU ZUBE, NESRETNA ŽIVOTINJA ODUZETA NASILNIKU

Još jedno iživljavanje nad psima zabilježeno je i u Velikoj Kopanici. Nakon policijske istrage i veterinarskog pregleda, utvrđeno je da je ondje 65-godišnjak obiteljskog Hrvatskog ovčara ovog mjeseca, kod svoje vikendice, više puta udario u predjelu njuške, najvjerojatnije drvenom palicom. Nasilnik je psu polomio više zuba na donjoj i gornjoj čeljusti. Pas je od muškarca oduzet i dodijeljen na skrb drugoj osobi. Protiv osumnjičenog policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike