Regija
NOVI PROBLEMI U GRADNJI NAŠIČKE OBILAZNICE

Andrašekovi spriječili izvođače radova
Objavljeno 28. srpnja, 2015.

VELIMIROVAC – Izvođača radova sam upozorila da ponovno ulaze u moj posjed, a njihov voditelj mi je rekao da imaju nalog od Hrvatskih cesta da moraju raditi. Automobil sam ostavila na kolnom prilazu da ih onemogućim da mi ometaju posjed, rekla je jučer Marica Andrašek iz Velimirovca, suvlasnica posjeda preko kojeg je sagrađen asfaltirani nogostup. Andrašek je poslije 13 sati spriječila radove, a u dogovoru s odvjetnikom pozvala je policiju da intervenira zbog ometanja posjeda. Dok je ona stajala kod bagera na nogostupu ispred obiteljske kuće, djelatnicima Osijek-Koteksa i zaštitarske tvrtke Bilić-Erić nije drugo preostalo nego čekati dolazak policije, a koju su prema navodima zaštitara i oni pozvali. Nakon što je policija odradila svoj dio, izvođač radova i zaštitari napustili su radilište.

- Imam bolesnu majku koju tri puta dnevno moram obilaziti. Nisam je stigla posjetiti jer sam morala braniti posjed, s obzirom na to da je suprug na poslu. Vidjet ćemo što će se događati dalje, ali sigurno neću dozvoliti da se radi na mom posjedu – poručila je Andrašek.

Upit smo poslali i Hrvatskim cestama koje su investitor obilaznice, vrijedne 46 milijuna kuna, a koja je sagrađena još 2011. godine, ali nije puštena u promet jer se utvrdilo da su pojedini tehnički aspekti loše riješeni glavnim projektom, a koji je dobio pozitivne revizije, recenzije i suglasnosti relevantnih državnih institucija i nadležnih ministarstava. Projektant je bio Institut građevinarstva Hrvatske d.d., Poslovni centar Osijek. To su nakon sedam godina upozoravanja obitelji Andrašek, potvrdile i Hrvatske ceste u srpnju prošle godine u odgovoru koji je zatražio Glas Slavonije. Hrvatske ceste tada su navele da kao investitor moraju krenuti u izmjenu tehničkog rješenja te izvršiti neke predradnje poput izmjene i dopune građevinske dozvole za raskrižje ''Velimirovac'' koje je konstruirano i izvedeno na kraju trase obilaznice Našice i spoju na državnu cestu D53 Našice-Donji Miholjac. Glavni je problem, tvrdi Andrašek, što im je oduzet glavni kolni ulaz s prednje strane i u zamjenu sagrađen s bočne strane, iz dvorišta pod nagibom od 30 stupnjeva i kroz odvojeni zvučni zid.S.Fridl

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike